Miljuschka’s favorieten: week 46

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!

Toetjesbijbel

Wie kijkt er tijdens het avondeten niet uit naar het toetje? In Toetjesbijbel vind je de allerlekkerste toetjesrecepten van toetjes met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers tot toetjes van over de hele wereld. Van stoofpeerbeignets en sticky toffee cake met butterscotchsaus tot aan slagroom-, chocolade- en rum-rozijnenvla. En van crêpes Suzette en crema Catalana tot aan gegrilde ananas met romige hangop en kokoskruimels. Met dit boek wordt elk toetje een feest!

Zijn toetjes ook jouw love-language? Scoor dan snel jouw exemplaar via Bol.com

toetjesbijbel

Give a pon

Niets fijners in de winter dan thuiskomen na een drukke dag en meteen je warme pantoffels te kunnen aantrekken. En dan bedoel ik niet van die saaie Spaanse (Sorry), maar deze fleurige sloffen gemaakt van heerlijk warm schapenwol. De sloffen zijn een ode aan Griekenland en haar eeuwenoude historie met de Tsarouchia – die rode schoentjes met zwarte pompoms erop. Ze worden handgemaakt door lokale vakmensen in Griekenland, hierdoor zit er niet alleen extra veel liefde is de slofjes maar zijn ze ook nog eens stuk voor stuk uniek. Hou ik van.

Wil jij ook met warme voetjes de winter door? Je koopt deze gezellige slofjes via de Bijenkorf of Giveapon.nl

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door GIVE A PON (@giveapon)

Burn baby, burn!

De aanwezigheid van een culinaire brander in een keuken is hét teken van een echt ervaren thuiskok. Het is een must-have voor het maken van perfecte crème brulee, baked Alaska of smeuïge marshmallows maar wist je dat het daarnaast nog voor heel veel meer kan worden gebruikt? Je kunt er bijvoorbeeld ook groenten mee roosteren, je steak mee schroeien en zelfs uiensoep voorzien van een perfecte kaascrouton is mogelijk. En in geval van nood kun je er zelfs vuur mee maken. Toch handig.

 Je koopt deze crème brulée brander via de Bijenkorf.

brulee brander

It’s a wrap

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent cadeautjes inpakken. Cadeautjes inpakken en geven wordt helemaal een feestje wanneer deze origineel zijn ingepakt. Door leuke patroontjes op het papier krijgt je cadeau al snel meer uitstraling. Bij Kaart Blanche begrijpen ze dit maar al te goed. Voor wie het net een tikkeltje meer mag zijn onder de kerstboom kiest voor hun (w)rappingpaper, xmas Harry paper of de xmas eggplant. Geeft kerst toch weer een heel andere dimensie.

Ready to spice up your gifts? Het inpakpapier is exclusief verkrijgbaar via kaartblanche.com

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kaart Blanche® (@kaartblanche)

Welkom Sint & Piet!

Jaaaa! Sinterklaas is weer in het land. Hoe leuk is het dan om je huis (een beetje) te versieren voor het hele sint gebeuren? Raamstickers staan super gezellig op het raam, van binnen én van buiten. Is knutselen helemaal jouw ding dan kun je deze Sinterklaasversiering natuurlijk ook zelf maken maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken en deze gewoon lekker kopen. En mocht je het jezelf afvragen: de stickers zijn statisch, dus maak je geen zorgen over een vieze plaklaag die op je ramen achterblijft. Je kunt ze dus na gebruik makkelijk opbergen en volgend jaar opnieuw gebruiken! Supertjes toch?

Je shopt deze gezellige raamsticker via Bol.com

sint

Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.