In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!
Zakmes
Een beetje outdoor lover kan natuurlijk niet zonder een goed mes. Je weet tenslotte nooit wanneer je deze nodig hebt. Een goed “zakmes” is je beste vriend wanneer je in de natuur bent. Het is handig wanneer je eten moet bereiden, zorgt voor tondel om vuur te maken en kan zelfs je leven redden als het mis gaat – laten we hopen dat dat nooit nodig zal zijn maar good to know, zullen we maar zeggen. Nu kan uiteraard kiezen voor een traditioneel Zwitsers zakmes. Je weet wel, zo’n rood exemplaar of je kiest voor een van de bad ass messen van het Finse Marttiini. De messen zijn een combinatie van generatie lang vakmanschap en moderne technologie die messen creëren die niet alleen scherp zijn, maar ook perfect de schoonheid en taaiheid van het hoge noorden vertegenwoordigen. Dat noem ik nog eens een killer beauty!
Ready to channel your inner MacGyver? Je koopt de messen via Marttiini.fi
Dit bericht op Instagram bekijken
The Bear
Een jonge chef-kok uit de fine-dining scene komt naar huis in Chicago om de familiezaak te runnen na de hartverscheurende dood van zijn broer. Een wereld verwijderd van wat hij gewend was, moet Carmy een balans vinden tussen de verpletterende realiteit van het bezit van een klein bedrijf, zijn wilskrachtige en recalcitrante keukenpersoneel en zijn gespannen familierelaties, terwijl hij worstelt met de gevolgen van de zelfmoord van zijn broer. Terwijl Carmy vecht om zowel de winkel als zichzelf te transformeren, werkt hij samen met een ruige keukenploeg die zichzelf uiteindelijk ontpopt tot zijn uitverkoren gezin. Nice! Ik parkeer mezelf alvast voor de televisie.
Afstandsbediening klaar? Bingewatchen maar.? Je kijkt The Bear op Disney+

Fish Tales
Klein van stuk maar krachtig van smaak – dat is de ansjovis ten voeten uit. Het is een van die producten die je – als je het mij vraagt – altijd in huis zou moeten hebben. Want het is perfect als smaakmaker in sauzen en soepen maar ook heerlijk in mayonaise of dressings. Ik ben dus ook helemaal fan van deze ansjovispasta in een tube van Fish Tales. Geen gedoe meer met glibberige potjes of moeilijk te openen blikjes maar gewoon een handige tube waar je af en toe een lekkere dot pasta uitknijpt. Handig! Extra fijn is dat de producten van Fish Tales duurzaam geproduceerd worden, zo kan jij oneindig genieten van de lekkerste vis en draag je tegelijkertijd bij aan duurzame verandering.
Ook zo’n duurzaam visje aan de haak slaan? Je koopt de ansjovispasta bij de Albert Heijn

Staub braadpan
Wie de afgelopen week mijn stories heeft bekeken kan het niet zijn ontgaan: ik maakte een giga stoofschotel van lam – en ook nog 2 appeltaarten, een hele lading stoofpeertjes en ander lekkers. De heerlijkste stoofschotels maak je natuurlijk in een braadpan. Liefst niet te klein, want het is zonde om – als je dan toch bezig bent – niet gelijk flinke porties te bereiden. Persoonlijk zweer ik bij dit gietijzeren exemplaar van Staub. Hij is lekker groot en met een inhoud van 8 liter kan er dus lekker veel in. Just the way I like it!
Deze black beauty toevoegen aan je keukeninventaris? Je shopt ‘m bij Bol.com
Het oesterboek
Het is geheim dat ik dol ben op oesters. Ze zijn lekker, gezond en het is altijd een feest om ze te serveren. Oesters hebben iets magisch. Maar de oester heeft ook een interessante geschiedenis. De prehistorische oester diende als belangrijke voedselbron en de vetzuren in de oester hebben onze verre voorouders geholpen bij de evolutie tot mens.
Het Oesterboek brengt de magie van de oester tot leven met illustraties, historie, interviews, verhalen en anekdotes, en uiteraard bijzondere en smakelijke recepten van bekende chef-koks waaronder: Syrco Bakker, Edwin Vinke, Thomas d’Hooghe en Nick Bril.
Benieuwd wat er nog meer valt te ontdekken over deze parel? Je koopt het boek bij Bol.com