Snijd de spareribs in stukken van 4-5 ribben. Snijd de gember in plakken en 3 bosuien in stukken van 5 cm. Doe samen met de spareribs, sojasaus, hoisin, kaneelstokken en steranijs in een pan. Voeg net zo veel water toe tot de ribben onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 2-2,5 uur langzaam garen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de spareribs uit het vocht en laat het vocht tot de helft inkoken. Leg de spareribs op een bakplaat en giet het kookvocht eroverheen. Bak de spareribs in 30 minuten sticky en knapperig. Besmeer of bedruip de spareribs elke 10 minuten met extra kookvocht.
Snijd ondertussen de rest van de bosui in dunne ringetjes. Strooi de bosui over de spareribs en serveer.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!