Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een 20 x 25 bakvorm in met boter en doe dan bakpapier in de vorm. Laat 5 cm aan beide kanten overhangen. Dit gebruik je straks om je shortbread uit de vorm te tillen.
In de kom van de kitchen aid met het paddle attachment klop je de boter en de bruine suiker tot het licht en romig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de vanille toe en meng het om te combineren.
Voeg de bloem en het zout toe, en meng op lage snelheid tot het gemengd is. Schraap de zijkanten schoon indien nodig. Doe het deeg over in de bakvorm en druk het aan met vochtige handen tot een gelijkmatige laag. Bak de shortbread korst tot het goudbruin is aan de randjes en stevig aanvoelt, ongeveer 20-24 minuten. Laat volledig afkoelen.
Schep de jam in het midden van het shortbread en spreid het dun gelijkmatig uit tot een hele dunne laag. Laat de buitenste centimeter vrij. Zet in de vriezer terwijl je de frosting maakt.
Maak de frosting
Maak de frosting door te beginnen met het stijf kloppen van het eiwit. Hiervoor neem je een brandschone kom en voeg hier het eiwit aan toe. Begin met kloppen en voeg gaande weg de suiker en de azijn toe tot het stijve pieken vormt.
Voeg de zachte boter per eetlepel tegelijk toe en klop tot het goed gecombineerd is. Voeg de vanille toe en mix nog een keer.
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!