Snelle vijgen waterijsjes
4 uur 5 minuten
Zomerse lekkernijen
Op mijn vraag in de nieuwsbrief van afgelopen vrijdag naar jullie favoriete smaken voor waterijsjes kwamen enorm veel reacties! Ik heb alles opgeschreven en ga ermee aan de slag.
Deze heerlijke vijgen waterijsjes had ik al gemaakt en zijn heerlijk voor warme dagen. En die warme dagen komen eraan! Wil jij deze vijgen waterijsjes ook maken? Volg dan de stappen in het recept.
Vijgen waterijsjes
Het maken van deze ijsjes is super eenvoudig. Je doet gewoon alle ingrediënten bij elkaar in een blender, draait het glad en daarna haal je het even door een zeef.
Dat is overigens niet perse noodzakelijk. Je kunt ook de pitjes van de vijgen erin laten zitten. Die zijn niet heel irritant aanwezig maar die keus is aan jou.
Ik heb hier hele kleine vormpjes gebruikt, die vriezen net iets sneller in, maar hou zeker vier uur aan voor de waterijsjes goed koud en hard zijn geworden.
Leuk om er een schijfje vijg in te doen voor je het invriest, maar ook dit is niet noodzakelijk en maakt voor de smaak niets uit.
Ben je fan van ijs? Kijk dan ook eens naar dit salted caramelijs!
Snelle vijgen waterijsjes
Ingrediënten
Ingrediënten
- 5 verse vijgen
- 200 ml ijsthee
- 2 el honing
- 2 el citroen
Instructies
Instructies
- Snij 1 van de vijgen in hele dunne plakjes. Plak deze in je ijsvormpjes tegen de buitenkant aan.
- Doe de andere ingredienten in een blender en draai dit helemaal glad. Haal door een zeef en giet de vloeistof bij de ijsjes.
- Zet in de vriezer voor minimaal 4 uur maar liever een hele nacht om goed hard te worden.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.