Snelle vijgen waterijsjes

4 uur 5 minuten

Zomerse lekkernijen

Op mijn vraag in de nieuwsbrief van afgelopen vrijdag naar jullie favoriete smaken voor waterijsjes kwamen enorm veel reacties! Ik heb alles opgeschreven en ga ermee aan de slag.

Deze heerlijke vijgen waterijsjes had ik al gemaakt en zijn heerlijk voor warme dagen. En die warme dagen komen eraan! Wil jij deze vijgen waterijsjes ook maken? Volg dan de stappen in het recept.

Vijgen waterijsjes

Het maken van deze ijsjes is super eenvoudig. Je doet gewoon alle ingrediënten bij elkaar in een blender, draait het glad en daarna haal je het even door een zeef.

Dat is overigens niet perse noodzakelijk. Je kunt ook de pitjes van de vijgen erin laten zitten. Die zijn niet heel irritant aanwezig maar die keus is aan jou.

Ik heb hier hele kleine vormpjes gebruikt, die vriezen net iets sneller in, maar hou zeker vier uur aan voor de waterijsjes goed koud en hard zijn geworden.

Leuk om er een schijfje vijg in te doen voor je het invriest, maar ook dit is niet noodzakelijk en maakt voor de smaak niets uit.

Ben je fan van ijs? Kijk dan ook eens naar dit salted caramelijs!

Vijgen waterijsjes

Vijgen waterijsjes

Snelle vijgen waterijsjes

4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 4 uur 5 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 5 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 5 verse vijgen
  • 200 ml ijsthee
  • 2 el honing
  • 2 el citroen

Instructies
 

Instructies

  • Snij 1 van de vijgen in hele dunne plakjes. Plak deze in je ijsvormpjes tegen de buitenkant aan.
  • Doe de andere ingredienten in een blender en draai dit helemaal glad. Haal door een zeef en giet de vloeistof bij de ijsjes.
  • Zet in de vriezer voor minimaal 4 uur maar liever een hele nacht om goed hard te worden.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.