Notenpudding met kweepeer

45 minuten

Notenpudding met kweepeer

Hoe omschrijf ik deze heerlijk pudding met kweepeer nou het beste? Want het is geen taart en ook geen clafoutis. Het zit ergens tussen, maar lijkt nog het meest op een stevige pudding. Eigenlijk een soort souffle als je erover nadenkt.

Zoals je al hebt kunnen zien bij het recept van de kweepeerjam is de kweepeer een aparte vrucht. Maar wel eentje die echt heerlijk is als je eenmaal de tijd hebt genomen om hem goed te behandelen.

Glutenvrije notenpudding

Het leuke aan deze pudding is dat het ook nog eens glutenvrij is.

Voor het maken van deze pudding gebruik je 8 eieren die je splits in eidooier en eiwit. Vervolgens klop je de dooiers los met de suiker. Klop de eiwitten tot een stevig schuim.

Voor de noten gebruikte ik hier voor de helft walnoten en voor de andere helft amandelen. Wil je liever andere noten dan kan dat natuurlijk ook. Maal de noten fijn en verwerk die verder zoals in het recept wordt aangegeven.

Je zult zien dat de notenpudding met kweepeer tijdens het bakken een flink stuk omhoog komt. Dat zakt gedeeltelijk wel weer in bij het afkoelen. Het lijkt niet voor niets op een soufflé natuurlijk.

Notenpudding met kweepeer

Notenpudding met kweepeer

Notenpudding met kweepeer

aantal personen: 10 voorbereidingstijd: 15 MINUTEN bereidingstijd: 30 MINUTEN totale tijd: 45 MINUTEN
4.20 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Dessert
Keuken Glutenvrij
Porties 10 portie(s)

Benodigdheden

  • Benodigdheden
  • 1 ovenschaal van 25 cm doorsnee

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 150 gr walnoten
  • 150 gr blanke amandelen
  • 200 gr suiker
  • Sap van 1 limoen plus rasp
  • 8 eieren gesplitst
  • 2 kweeperen geschild

Instructies
 

Instructies

  • Begin met het voorbereiden van de kweepeer. Hiervoor verwijder je de klokhuizen en doet je de partjes in een pan met kokend water en wat suiker.
  • Kook voor ongeveer 15 minuten of tot ze redelijk zacht zijn geworden.
  • Giet af, laat afkoelen en snij elk partje in de lengte in 2 of 3 stukken.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe de noten in de kom van een keukenmachine en draai tot een fijn kruim. Draai niet te lang. Je wilt geen notenboter maken.
  • Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Klop in een andere kom de eiwitten tot een stevig schuim.
  • Zodra de eidooiers goed zijn geklopt doe je hier het notenkruim plus limoensap bij. Vouw dit even om met een spatel tot goed gemengd.
  • Voeg dan de eiwitten toe en roer om tot een luchtig geheel.
  • Schep over in een ingevette ovenschaal en doe de kweepeerpartjes in de bovenkant van je pudding.
  • Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot goudbruin en een houten prikker er schoon uitkomt.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.