Zoete recepten

Caramel crunch bacon chili recept

Samenvatting

  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

10 plakken spek

200 gram kristalsuiker

1 eetlepel boter

1 theelepel baking soda

snufje chilipoeder

Benodigdheden

Bakpapier

Sharing is caring!

Of er nu met Halloween of Sint Maarten kinderen bij je langs de deur komen: niet iedereen is even gelukkig om kinderen vol te stouwen met snoep. Ik in elk geval zeker niet. Dus waarom zou ik de buurtkinderen wel iets geven dat ik normaal gesproken niet aan mijn eigen kinderen geef? Daarom heb ik hier een recept voor een lekkere traktatie voor je die ideaal is om uit te delen tijdens dit soort dagen. Een lekkernij die als het goed is de zintuigen van de kids gaat prikkelen. De kinderen zullen er echt door verrast worden en gaan smullen van deze caramel crunch met bacon en chili.

Recept caramel bacon chili crunch: bereidingswijze

Hoe moet je nu te werk gaan als je deze caramel crunch met bacon en chili wilt gaan maken? Ik heb het recept hier voor je uitgewerkt. Als je deze stappen volgt, heb je in een handomdraai een verrassende lekkernij. Doe de caramel crunch in leuke zakjes, zodat je echt iets speciaals uit te delen hebt aan de kinderen in de buurt.

Caramel bacon crunch

Caramel bacon crunch

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 10 plakken spek
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje chilipoeder

Benodigdheden

  • Bakpapier

Instructies

    Je begint door de spek uit te bakken in de pan. Als je dat gedaan hebt, hak je de plakjes spek in kleine stukjes. Ondertussen verwarm je de suiker in een pannetje tot het koperkleurig is (dat duurt ongeveer 5 minuten).

Haal de suiker van het vuur en roer de boter en de baking soda er doorheen. Bekleed nu een plaat met bakpapier en stort het goedje daar op. Roer vervolgens de gehakte bacon en de chilipoeder er doorheen. Let op: zeker als je deze snack voor kinderen maakt, moet je niet te gek doen met de chilipoeder.

Nu laat je alles nog zo’n 10 minuten afkoelen. Als het goed is, heb je dan een stevig stuk caramel crunch met bacon en chili. Het enige dat je nu nog moet doen is dit stukslaan en de brokken in mooie zakjes doen. Deel smakelijk!

Nog meer lekkers