Vega recepten

Salade van wortellinten met dukkah

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 15 minuten

Ingredienten

4 winterpenen, in dunne linten geschaafd

2 el sinaasappelsap

1 el Flora Plant, ongezouten

Zout en zwarte peper

Cashewdressing

125 gr cashewnoten, geweekt

100 ml amandelmelk

1 tl komijn

1 tl ahornsiroop

1 el citroensap

Garnering

3 el dukkah

Verse munt

Peper

Sharing is caring!

wortelsalade

Wortellinten met dukkah

Een heerlijk fris en makkelijk voorgerechtje wat je kunt maken met de cashewdressing uit het recept maar je kunt het ook goed maken met hummus voor als je het wat sneller wilt.

Het is voor dit gerechtje het handigste als je een mandoline hebt om de wortels flinterdun te snijden. Nog handiger is het om niet al te kleine wortels te nemen, want dat maakt het schaven niet makkelijk. Hier gebruikte ik winterwortels. Je schaaft ook niet de volledige wortel maar je houdt nog wat over. Dat kun je altijd later nog gebruiken voor een ander gerechtje.

De wortellinten bak je even kort aan in de Flora Plant zodat het rauwe eraf is en ze ook wat makkelijker mooi gedrapeerd kunnen worden op het bordje.

Maak het bordje op door er eerst wat hummus of cashewdressing op te doen. Rangschik daarop de wortellinten en maak af met de dukkah en wat verse munt.

Check hier de rest van het plantaardige kerstmenu

wortelsalade

Wortellinten met dukkah

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Als alternatief voor de cashewdressing kun je ook hummus gebruiken

Ingrediënten

  • 4 winterpenen, in dunne linten geschaafd
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el Flora Plant, ongezouten
  • Zout en zwarte peper

Cashewdressing

  • 125 gr cashewnoten, geweekt
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl komijn
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 el citroensap

Garnering

  • 3 el dukkah
  • Verse munt
  • Peper

Instructies

    Verhit een koekenpan met de Flora Plant en bak hier de wortellinten kort in aan. Je wilt wel dat ze nog mooi oranje zijn, maar het rauwe er net af is.
    Mix de wortel met het sinaasappelsap en bestrooi met wat peper en zout

    Maak de cashewdressing door de cashewnoten in een (high speed) blender te doen met komijn, citroensap, ahornsiroop en de amandelmelk.
    Draai tot een glad geheel.
    Maak nu het bord op door eerst wat van de dressing erop te doen. Daarop komen de wortellinten en daaroverheen de dukkah en verse munt.

Nog meer lekkers