Weekmenu 8 voor week 21

Categorieën: Receptbundels

Week 21 zitten we alweer bijna. Ongelovelijk hoe hard de tijd voorbij lijkt te vliegen. Dat is elk jaar wel zo en hoe ouder je wordt des te sneller de tijd voorbij lijkt te vliegen. En dus is er ook alweer een nieuw weekmenu!

Meatless Monday – Gegrilde asperges

Groene asperges met halloumi

 

Dit heerlijke recept met groene asperges en gegrilde halloumi is ideaal om te eten op een warme dag. En – als het toevallig weer is om te barbecuen – dan kan het ook op de barbecue. Hoe fijn is dat!

Check hier het recept voor de groene asperges met gegrilde halloumi

Dinsdag – Pastasalade met artisjok

Pastasalade met artisjok

Nog zo’n heerlijk gerecht is deze pastasalade met artisjok en een dressing van ansjovis. De ansjovis zorgt vooral voor een beetje een zout accent in de dressing en maakt het niet perse vissig. Maar hou je echt niet van ansjovis dan kun je het ook weglaten en een andere dressing maken.

Check hier het recept voor de pastasalade met artisjok

Woensdag – Stevige bonensoep

Zwarte bonensoep met chorizo

 

Natuurlijk weet ik nooit precies wat voor het weer het gaat worden op het moment dat ik het weekmenu in elkaar zet. Dus mocht het vandaag een stralende dag zijn met temperaturen boven de 20? Verschuif deze dan naar een iets koelere dag. Of niet…

Check hier het recept voor de bonensoep met chorizo

Donderdag – Wortel-gember en sjalotjes

wortel gember sjalot

Dit is een heerlijk eenvoudig recept. Ik ben er dol op. Serveer dit met aardappelpuree of een aardappelgratin zoals deze.

Check hier het recept voor deze wortel gemberschotel

Vrijdag – kip in knoflook

Kip met knoflook recept

Vandaag vind ik het wel een mooie dag voor een heerlijk kippetje uit de oven. Schrik niet van de hoeveelheid knoflook, door het roosteren in de oven raak je de scherpe smaak kwijt en wordt het heerlijk zacht en zoet!

Check hier het recept voor de kip uit de oven. Liever een kip op de barbecue? Check dan hier het recept voor kip op bierblik!

Zaterdag – zoet-zure kip

 

Ik ga er even vanuit dat je van de kip van gisteren nog iets over hebt. Genoeg waarschijnlijk om deze overheerlijke zoetzure kip eens te maken!

Check hier voor het recept voor de zoetzure kip!

Zondag – Char siu zelf maken

Zelf char siu maken

 

Vandaag heb je vast wat extra tijd over om dit heerlijke stuk vlees langzaam te bereiden in de oven of op de barbecue.

Check het recept voor het maken van char siu!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.