Weekmenu #6

Categorieën: Blogs

Het is mei! Raar maar waar. En ongelofelijk dat de tijd toch nog heel snel gaat, ondanks dat het lijkt alsof de wereld op sommige punten stil staat. Ik hou van de maand mei.

Met heerlijke asperges, verse rabarber en nog veel meer mooie seizoensproducten die nu ineens in overvloed beschikbaar zijn. Het weekmenu zit weer vol met variatie. Voor zonnige dagen en voor minder zonnige dagen. Geniet ervan!

Maandag – meatless Monday

Voor maandag heb ik een makkelijke en heerlijke minestrone soep op het menu gezet. Je kunt heel makkelijk variëren met de groentes die je nog in de koeling hebt liggen en die op moeten.

Heerlijke lente minestrone

Dinsdag – Gegratineerde witlof met sinaasappel

Deze heerlijke ovenschotel is heel makkelijk en snel en het is een van mijn favorieten. Het recept voor deze gegratineerde witlof vind je hier.

gegratineerde witlof

Woensdag – gehaktdag

Gehakt van tofu dan wel te verstaan! :) Hou je niet van tofu dan zou ik je toch willen vragen om dit een keer te proberen. Het is echt de moeite waard! Serveer dit met een lekkere grote Oosterse salade of geroosterde groentes.

Gehakt van tofu

Donderdag – haringdag

De haring is er ook weer volop en ook vandaag heb ik weer een superlekker nieuw recept voor je online! Gebakken haring met een krokant korstje van cornflakes! Die moet je echt geprobeerd hebben, want dit is verslavend lekker! Ik serveer dit altijd met doperwtjes (nu ook vers te krijgen!) en gebakken aardappeltjes. Succes verzekerd. Zelfs bij de mensen die niet van haring houden.

Crunchy herring

Vrijdag – nasi goreng met een gebakken eitje

Vrijdag is bij uitstek de dag voor een makkelijke maaltijd. Dit keer mijn favoriete nasi goreng gerecht. Heerlijk, makkelijk mee te variëren en serveer het eens met een lekkere pittige kipsate als variatie!

nasi goreng

Zaterdag – barbecuedag

Als ik de weergoden mag geloven wordt het zaterdag weer tijd voor buiten eten en wat is dan lekkerder dan bijvoorbeeld deze overheerlijke gegrilde maiskolven!

Corn on the cob

Zondag – bakdag

Vandaag zou ik zeker mijn lekkere rabarber-banaan muffins maken. Zo eenvoudig en echt een aanrader nu we nog even kunnen genieten van die mooie roze stengels.

Banaan rabarber muffins
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.