Weekmenu #5

Categorieën: Blogs

Maandag – Koningsdag!

Koningsdag! Een hele andere koningsdag dan we gewend zijn natuurlijk, maar met deze fijne tompouce maak je er toch een beetje een feestje van.

Oranje tompouce

En om dan maar niet een te zware maaltijd daarnaast te hebben is deze lekkere courgettesoep een goed idee.

Courgettesoep met garnalen

Dinsdag – Asperge lasagne

En je hebt ze vast al in de winkel zien liggen, maar deze overheerlijke lasagne met witte asperges is echt een must-try. Heerlijk en romig.

Lasagne met witte asperges en ei

Woensdag – vega buddhabowl

Ik ben een beetje in een bowl-bui deze week en deze heerlijke vegan buddhabowl ziet er zo heerlijk uit! Het recept voor de buddhabowl vind je hier op Simone’s Kitchen.

Donderdag – pasta met walnootsaus

Nog een snelle topper voor door de week is deze pasta met walnotensaus. Heerlijk zonder enige toevoeging, maar alles smaakt natuurlijk lekkerder met parmezaanse kaas. Heb je liever wat kip bij dit gerecht dan is dat een prima toevoeging!

Vrijdag – poke bowl met haring

Nog zo’n heerlijke bowl maar dan met mijn favoriete visje is deze poke bowl met bloemkoolrijst en haring. Makkelijk en snel klaar voor een vrijdagavond.

Poke bowl met haring

Zaterdag – Asperges met ham en ei

Als je het mij vraagt mag er tijdens de aspergetijd een paar keer per week wel een lekker asperge gerecht op tafel komen. Deze eenvoudige variant op de klassieker is lekker snel en makkelijk!

Witte asperges met ham en ei

Zondag

Tijd voor een langzaam gerecht. En ondanks dat dit even tijd nodig heeft in de slowcooker hoef je er natuurlijk niet bij te blijven staan. Echt een heerlijk en makkelijk recept! Taco de barbacoa!

Taco de barbacoa

En om het Mexicaanse feest af te maken is een dessert met deze chocolademelktaart super lekker!

Chocolate milk pie
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!