Weekmenu #3

Categorieën: Receptbundels

Alweer het derde weekmenu! En we zitten nu natuurlijk midden in de paasvoorbereidingen dus nog even een paar tips voor we met het weekemenu aan de gang gaan. Ten eerste: voor lekkere gerechten met ei kun je even hier checken voor mijn vijf favorieten met ei. En gezellig bakken met de paasdagen is natuurlijk ook altijd een goed idee en met dit heerlijke en eenvoudige recept voor paaskoekjes zit je altijd goed.

Maandag tweede paasdag!

Maandag is het tweede paasdag en dat is dé dag om je uit te sloven in de keuken met dit heerlijke gerecht met lamsrack. Bovendien is het weer asperge tijd en de combinatie van lam met heerlijke witte asperges is een geweldig paasmaal.

Lamsrack met asperges

Dinsdag – Spaghetti

Na al dat lekkers met de paasdagen is het vandaag wel even lekker om een makkelijke en snelle maaltijd te maken die je weinig tijd kost in de keuken. Mijn pasta aglio e olio is daar een heerlijk voorbeeld van. Snel en bomvol met smaak!

Pasta aglio e olio

Woensdag – de week doormidden

Deze week heb ik een aantal gerechten met vis op het menu gezet. Omdat we in Nederland massaal te weinig vis eten en het natuurlijk hartstikke gezond voor ons is. En – belangrijker – heel erg lekker. Vandaag een zalmburger. Ziet er heerlijk uit toch?

Zalmburger recept

Donderdag – mosseldag!

Geen vis maar mosselen vandaag. Ik eet mosselen graag met spaghetti maar wil je wat minder koolhydraten vervang de spaghetti dan eens door courgetti. Die kook je natuurlijk niet zoals gewone spaghetti maar ik haal het altijd heel kort even door een koekenpan met wat olijfolie en klaar. Nog sneller!

Spaghetti met mosselen

Fishy Friday

Heerlijk licht en gezond is deze gestoomde kabeljauw. Kabeljauw is misschien wel een van de makkelijkste vissen om mee te varieren en ben je geen fan van vis dan zou je deze mooie witvis toch een keer moeten proberen. De structuur van de vis is stevig en vlezig, waardoor het nooit echt heel ‘vissig’ is.

Zaterdag – verwendag

En om al die vis een beetje te compenseren hebben we vandaag een wat langer recept namelijk gestoomde broodjes met geroosterd buikspek. Mijn ultiem verwengerecht De broodjes vind je in het vriesvak van de toko.

Gestoomde broodjes met buikspek

Zondag – Pad Thai dag

Pad Thai is bij uitstek een snel een makkelijk eenpansgerecht. Ideaal voor een lazy sunday. Van Pad Thai zijn er zoveel verschillende recepten dat het moeilijk is om de echte authentieke te vinden maar dit is mijn favoriet!

En om de week maar weer lekker zoet af te sluiten heb ik dan ook nog deze overheerlijke brownies voor je! Geniet ervan en fijne week!

Brownies from heaven
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!