Lamsschenkel stoof recept

Recept lamsschenkel stoof: bereidingswijze

Lamsschenkel blijft vaak in het vergeethoekje bij de slager liggen. Maar oh, wat kun je daar iets lekkers van maken! Een super makkelijk gerecht om klaar te maken en niet te duur.

Lamsschenkel stoof recept

4.35 van 47 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 lamsschenkels
  • 1 winterpeen in blokjes
  • 3 prei in halve ringen
  • 3 rode uien in vieren
  • 4 tenen knoflook
  • tijm/rozemarijn/laurierblad, naar smaak
  • 1 theelepel grof zout
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 2 flesjes bockbier
  • 1 liter bouillon

Instructies
 

  • Bak de schenkels in de olie bruin.
  • Doe de groenten erbij en bak aan.
  • Doe de kruiden erbij.
  • Blus af met bier en bouillon.
  • Zet in 4 uur de oven op 160 graden.
  • Serveer met aardappelpuree.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.