Beef Wellington met ossenhaas recept
1 uur 20 minuten
Beef Wellington is natuurlijk een echte kerstklassieker, maar wie heeft gezegd dat je dit niet op een ander tijdstip van het jaar kunt eten?
Juist, helemaal niemand! Hoog tijd dus om aan de slag te gaan met dit heerlijke recept. Of je nu voor de kerstboom zit met de sneeuw die buiten zachtjes neerdwarrelt of dat je midden in de zomer een gezellig etentje voor je allerbeste vrienden wilt geven: echte vleesliefhebbers weten een Beef Wellington elke dag van het jaar op waarde te schatten.
Het kost je qua tijd misschien iets meer dan een uur, maar daar krijg je dan ook wel wat overheerlijks voor terug. Of moet ik zeggen: ovenheerlijks?
Bereidingswijze van de Beef Wellington
Het maken van de Beef Wellington is niet ingewikkeld als je de stappen een voor een volgt. Je kunt het bladerdeeg na het inpakken insnijden of je kunt er schuin dunne reepjes bladerdeeg overheen doen zoals je op de foto ziet.
Probeer ook eens de kip in knoflook
Beef Wellington met ossenhaas recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 kg ossenhaas
- zout en peper
- olijfolie
- 2 eetlepels geraspte mierikswortel
- 2 tenen knoflook
- 5 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 500 gram gemengde paddenstoelen
- 200 gram gepelde gekookte kastanjes
- 200 gram pittige salami langwerpig
- bladerdeeg een grote rol die je in het koelvak van de supermarkt vindt
- 1 ei
- maldonzout
- mosterd
Instructies
Instructies
- Dit recept van Beef Wellington is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken. Zeker niet als je deze stappen stuk voor stuk opvolgt. Je begint met de ossenhaas te bestrooien met zout en peper. Daarna pak je een koekenpan en bak je de ossenhaas in olijfolie goed aan totdat deze goudbruin is. Vervolgens smeer je het vlees in met mosterd.
- Maal vervolgens de paddenstoelen met de kastanjes, de knoflook en de kruiden helemaal fijn. Het beste gebruik je hier een keukenmachine voor. Bak vervolgens het mengsel en laat het afkoelen.
- Nu pak je de pittige salami en je legt het op plasticfolie. Zorg ervoor dat de plakken elkaar overlappen en verdeel daar vervolgens de afgekoelde paddenstoelenpasta over. Nu leg je de ossenhaas op de pasta en rolt het geheel op. Zet dit ongeveer 20 minuten in de koelkast.
- Leg vervolgens het bladerdeeg op plasticfolie. Daar leg je dan de afgekoelde ossenhaas op. Gebruik de plasticfolie wederom om alles op te rollen. Zet dit nog 5 minuten terug in de koelkast. Daarna bestrijk je het met ei en strooi je er nog zout en peper overheen.
- Snijd tot slot de Beef Wellington in en bak het geheel 35 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Laat het daarna nog 10 minuten rusten en dan kun je heerlijk genieten van deze Beef Wellington met ossenhaas.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.