Bavette met chimichurri van de barbecue

20 minuten

Malse bavette

Een bavette is waarschijnlijk een van de ondergewaardeerde stukjes vlees, maar absoluut een van mijn favorieten. Het is een mager stuk vlees en wordt ook wel vanglap genoemd.

Je kunt een bavette het beste bereiden tot medium rare, dan vind ik hem persoonlijk het allerlekkerste. Het is geen dik stuk vlees dus heeft maar weinig tijd nodig op de barbecue of in de grillpan. Hou daar dus rekening mee met bereiden.

Bavette met chimichurri

Voor het bereiden van de bavette kun je het beste even dit artikel bekijken waarin alle tips en de verschillende bereidingsmethodes worden uitgelegd. En als bonus kun je het vlees er ook meteen bestellen.

Voor het maken van de bavette met chimichurri zorg je eerst dat de barbecue goed heet is of de grillpan. Je hebt een kerntemperatuur nodig van ongeveer 52˚C. Dit is medium rare. Naar mijn mening is het doodzonde om het vlees verder door te bakken maar ietsje hoger tot medium is alsnog heerlijk mals. De keus is natuurlijk aan jou voor deze bavette met chimichurri.

Chimichurri maken

Voor het maken van een goede chimichurri heb je vooral veel kruiden nodig. Welke je erin doet is ook weer persoonlijk. Er zijn veel verschillende keuzes, maar ik vind koriander en peterselie met een beetje munt altijd heerlijk.

Behalve de kruiden is een goede olijfolie ook noodzakelijk.

Ook lekker op de barbecue is dit recept met varkensrugfilet

Bavette met chimichurri

Bavette met chimichurri van de barbecue

4.13 van 24 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • Bavette van ongeveer 500 gr
  • Peper en zout
  • Chimichurri
  • 50 gr koriander
  • 50 gr peterselie
  • Paar takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Instructies

  • Haal eerst het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen voor je het gaat bereiden. Bestrooi met peper en zout.
  • Voor het maken van de chimichurri doe je alle ingredienten bij elkaar in een blender of keukenmachine en draai het glad. Voeg olijfolie toe tot het de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voor het bereiden van de bavette zorg je dat de barbecue goed heet is. Bak het vlees aan beide kanten ongeveer 3 minuten of tot het een kerntemperatuur van 52˚C heeft bereikt. Dit is medium rare.
  • Laat het vlees voor ongeveer 8 minuten rusten voor je het aansnijdt en serveer met de chimichurri.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.