Aziatische varkenshaasspiesjes met koolsla

4 uur 10 minuten

Deze Aziatische varkenshaasspiesjes zijn perfect voor bij een zomerse barbecue. Door de marinade blijven de spiesjes ook bij het bereiden op een barbecue heerlijk mals.

Aziatische varkenshaasspiesjes bereiden

De spiesjes hebben wel wat tijd nodig om te marineren. Dus als je weet dat je die avond gaat barbecuen leg ze dan al in de loop van de middag in de marinade zodat de smaken goed kunnen intrekken en het vlees lekker mals wordt.

Ook de koolsla kun je al van tevoren klaar maken. Sterker nog, hoe langer het in kan trekken des te lekkerder wordt de smaak. Het recept is zonder rozijnen maar die kun je toevoegen, als je dat lekker vindt. Ook een knapperig nootje misstaat hier zeker niet.

Deze varkenshaasspiesjes zijn ook lekker met geroosterde maiskolven!

Aziatische varkensspiesjes

Aziatische varkensspiesjes

Aziatische varkenshaasspiesjes met koolsla

4.50 van 4 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 kg varkensmedaillons in stukken
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 el ketjap manis
  • 1,5 tl zeezout
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • 2 el neutrale olie
  • 1 grote rode ui in stukken
  • 1 el verse peterselie als garnering optioneel
  • Koolsla
  • 1 witte kool
  • 2 winterpenen
  • 2 appels in stukjes
  • Dressing
  • 3 el mayonaise
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 tl venkelzaad of anijszaad
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

Instructies

  • In een grote mengkom doe je de stukken varkensvlees, de rode peper, ketjap, knoflook, zwarte peper, olie en zeezout.
  • Haal de stukken rode ui los en voeg die ook toe. Meng alles goed met elkaar en laat vier uur marineren.
  • Rijg het vlees en de ui om en om op de pennen en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Gril de varkenshaasspiesjes op de barbecue of in een grillpan voor 8-10 minuten of tot gaar en goudbruin.
  • Snijd de witte kool in dunne reepjes of doe in de keukenmachine. Rasp de winterpeen.
  • Doe de groenten bij elkaar in een grote bak en doe de appelstukjes erdoor.
  • Maak een ruime hoeveelheid van de dressing en doe het erdoor. Voeg eventueel extra toe.
  • De salade is het lekkerste als je het een dag van tevoren klaarmaakt en goed laat intrekken.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.