Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst
15 minuten
Oosterse zalm is favoriet hier in huis. Het is een makkelijke vissoort om te verwerken en de kleur is geweldig. Tenslotte eet je ook met je ogen!
Bereiden van de Oosterse zalm
Omdat we meestal een flink groot stuk zalm hebben bereid ik het graag in de oven. In de pan kan natuurlijk ook, maar ik vind dat het in de oven net wat gelijkmatiger gaart. Zeker omdat de meeste zalm niet overal even dik is werkt dat beter naar mijn mening.
Serveer met groente en rijst
De oosterse zalm serveer ik graag met gestoomde bimi of broccoli en rijst. Het is een eenvoudige maaltijd maar daarom zeker niet minder lekker.
Wil je het nog makkelijker? Probeer dan eens de traybake met zalm
Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst
Ingrediënten
Ingrediënten
- 3 el tamari of sojasaus
- 1 el honing
- 3 el rijstazijn
- 1 teen knoflook schoongemaakt
- 1 cm gemberwortel geschild
- 500 gr zalmfilet schoongemaakt
Om te serveren
- Rijst
- Gestoomde broccoli of bimi
Instructies
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Doe de tamari of sojasaus, honing en rijstazijn in een klein pannetje. Rasp de knoflook en gemberwortel erboven.
- Leg de zalm in een ovenschaal, giet de marinade erover en wrijf deze goed in de vis.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zalm gaar maar nog wel rose vanbinnen in circa 10 minuten.
- Lekker met sushirijst en gestoomde bimi.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.