Vis recepten

Dit recept valt onder

Makkelijke quiche met haring

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 25 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1/2 rode ui, gesnipperd

1 rol bladerdeeg of 3-4 plakjes bladerdeeg

100 gr spinazie

75 gr doperwten

2 el gehakte dille

1/2 citroen, sap

2 haringen

4 eieren

25 gr ricotta

peper en zout

Sharing is caring!

Deze heerlijke quiche is ideaal als snelle maaltijd en met de haring erin vind ik hem helemaal top. Hou je echt niet van haring, dan kun je dat natuurlijk ook goed vervangen door bijvoorbeeld een andere soort vis (makreel past hier ook goed bij of zalmfilet) Aan jou de keuze.

Zout

Let wel op met het gebruik van extra zout in dit recept. Doordat de haring van zichzelf al wat zoutig is hoef je eigenlijk niets extra toe te voegen. Een beetje peper kan natuurlijk wel altijd.

Quiche met haring

Makkelijke quiche met haring

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 rol bladerdeeg of 3-4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr spinazie
  • 75 gr doperwten
  • 2 el gehakte dille
  • 1/2 citroen, sap
  • 2 haringen
  • 4 eieren
  • 25 gr ricotta
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Vet een kleine ovenschaal in met wat boter en bekleed met bakpapier. Verdeel hierin het bladerdeeg langs de randen en bodem en haal het overtollige bladerdeeg weg. Gebruik je de vierkante plakjes zorg dan dat de naden goed dicht zijn.
  3. Prik de bodem in met een vork en bak dit blind (zie notitie) voor ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven en zet even apart.
  4. Ondertussen maak je de vulling.
  5. Verhit een koekenpan en bak hierin de rode ui in wat olie tot deze glazig is. Voeg de spinazie toe en bak deze tot het geslonken is.
  6. Maak de vulling door de eieren los te kloppen met de ricotta en het citroensap.
  7. Haal de haring uit elkaar en snij in kleine stukjes. Let op met toevoegen van extra zout want de haringen zijn zelf al vrij zout dus er is niet veel extra nodig.
  8. Voeg de doperwten, dille, spinazie en ui mengsel en haringstukjes toe aan het eimengsel en giet dit in de vorm.
  9. Zet het geheel nu in de oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot het stevig is geworden.

Notes

Het blind bakken van de bodem zorgt ervoor dat het bladerdeeg al gegaard is voor je de natte vulling erin doet. Om dit te doen verfrommel je een stuk bakpapier, haal dit weer uit elkaar en leg dit op het bladerdeeg. Vul dit nu met iets zwaars. je kunt bakbonen gebruiken maar gedroogde rijst of gedroogde peulvruchten werkt ook prima. Verdeel die goed over de bodem en langs de zijkanten en zet het geheel zo in de oven.

Na het blind bakken verwijder je het bakpapier en de bonen. Deze kun je een volgende keer weer precies zo gebruiken.

Voor het geval je mijn verzameling haringrecepten hebt gemist; die vind je terug onder het kopje visrecepten!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met het Visbureau | Hollands Nieuwe stijl

Nog meer lekkers