Gepofte aardappel met haring
40 minuten
Het is weer haringtijd! Iedereen is natuurlijk wel bekend met het eten van een haring met uitjes, maar wist je dat je nog veel meer met haring kunt doen? Neem nu dit eenvoudige maar heerlijke recept voor gepofte aardappel met haring.
Bereiding gepofte aardappel met haring
Je kunt de aardappel bereiden in de oven zoals ik hier heb gedaan of je kunt het nog sneller maken door de haring in de magnetron te bewaren. Dat gaat vele malen sneller, maar de tijd in de oven kun je prima besteden aan iets anders.
Na het poffen van de aardappel snij je deze open. Wel even opletten want er komt hete stoom uit de aardappel. Snij met een scherp mes de aardappel open en duw die iets uit elkaar zodat je ruimte hebt voor de creme fraiche en de haring.
Wil je meer weten over haring? Check dan ook het algemene artikel over haring.
Gepofte aardappel met haring
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 grote pofaardappels
- 2 haringfilets
- 125 gr creme fraiche
- Verse dille paar takjes
- ½ ui fijn gesnipperd
Instructies
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Prik de aardappels met een scherp mes een paar keer in, wikkel ze per stuk in aluminium folie en leg ze op een bakplaat in de oven.
- Laat de aardappels voor een minuut of 40 garen.
- Zodra ze klaar zijn maak je de pakketjes open, snij de aardappels in en haal ze voorzichtig een beetje uit elkaar.
- Doe in elke aardappel een flink klodder creme fraiche en steek de stukjes haring erin. Bestrooi met de gesnipperde uitjes en de dille en serveer meteen
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.