Vegetarische stoofschotel – met bloemkoolpuree
40 minuten
Vegetarische stoofschotel
Een heerlijk kleurige vegetarische stoofschotel die bomvol zit met de lekkerste groentes. Een stoofschotel wordt nog steeds vaak geassocieerd met vlees zoals in mijn favoriete stoofschotel met bier, maar dat het ook heel goed vegetarisch kan bewijst deze maaltijd.
Met bloemkoolpuree
Deze vegetarische stoofschotel is heerlijk met bloemkoolpuree of knolselderijpuree. Voor het maken van de bloemkoolpuree kook ik de bloemkoolroosjes, giet af, laat even goed uitstomen en daarna pureer ik het met een stamper.
Je kunt dit overigens ook met een staafmixer doen als je een heel glad resultaat wilt. Ik hou wel van een wat grovere structuur voor mijn puree dus dat hou ik aan. Maar maak het zo glad als je zelf wilt.
Verder is het een kwestie van de puree op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout en serveer dit met verse groentes. Je hebt in principe geen boter nodig om dit smeuïg te maken.
Lekker veel kleurige groentes
Welke groente je verwerkt in de stoofschotel ligt een beetje aan de voorraad in je koelkast. Ik vind het altijd lekker met wortel en de rest van de groentes die je in het recept terugvindt. Maar stel dat je nog een knolselderij hebt liggen dan kan die er ook prima door. Of gebruik de knolselderij om een puree te maken.
Ook lekker is het overigens om een puree te maken met een mix van bloemkool en knolselderij!
Vegetarische stoofschotel (met bloemkoolpuree)
Ingrediënten
- 1 ui in ringen
- 1 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook gehakt
- 1 tl gerookte paprika
- ½ tl komijn
- 1 el gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde oregano
- 3 stengels bleekselderij in stukjes
- 3 flinke wortels in plakjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 blikjes tomatenblokjes
- 350 gr zoete aardappel in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 500 ml bouillon
- Peper en zout
- Verse peterselie
- Bloemkoolpuree om te serveren
Instructies
- Neem een ruime stoofpan en verhit hierin de olijfolie. Bak eerst de ui op niet te hoog vuur tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak even kort mee. Voeg nu alle groentes toe plus alle specerijen en bak het geheel even door.
- Giet de bouillon erbij en het blik met tomatenblokjes en laat de stoofschotel rustig pruttelen voor ongeveer 30 minuten of tot alle groentes gaar zijn.
- Serveer met een lekkere bloemkoolpuree.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.