Pasta aglio e olio – oftewel pasta met olie en knoflook

25 minuten

Eenvoudige pasta aglio e olio

Als ik zo in mijn mailbox en Instagram DM kijk, lees ik vaak dat jullie graag meer makkelijke pastarecepten willen. Dat snap ik, want wie kan een goede pasta weerstaan?! Daarom vandaag een van mijn favorieten: een overheerlijke pasta aglio e olio.

Persoonlijk hou ik heel erg van het gemak van een goede pasta. En pasta heeft eigenlijk ook heel weinig nodig! Neem nu deze pasta aglio e olio. Wat gaat er welgeteld in? Knoflook, olie, chilivlokken en verse peterselie.

Serveer de pasta op een mooi diep pastabord. Natuurlijk mag de geraspte Parmezaanse kaas niet ontbreken. 

Dat maakt – wat mij betreft – elk pasta gerecht af. Deze aglio e olio valt op door zijn eenvoud, maar juist dat maakt het heerlijk. Proberen dus maar! Waarschijnlijk heb je bijna alle ingrediënten standaard wel in huis.

Meer pasta recepten?

Het nieuwste Miljuschka Magazine, de 10e alweer, staat helemaal in het teken van PASTA! In het magazine, vind je meer dan 40 pasta recepten en heel veel andere lekkere verhalen. Shop ‘m nu

Geen trek in pasta aglio e olio? Probeer dan ook eens deze pasta met doperwtjes.

Pasta aglio e olio

Pasta aglio e olio

4.22 van 365 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 6 portie(s)
Calorieën 490 kcal

Ingrediënten
 

  • 500 gr spaghetti
  • 6 teentjes knoflook dungesneden
  • 120 ml goede olijfolie
  • 1 tl chili vlokken
  • 3 takjes verse peterselie fijngesneden
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout
  • Parmezaanse kaas geraspt naar smaak (optioneel)

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook met zout. Kook de spaghetti en roer af en toe om zeker te weten dat de strengen pasta los blijven.
  • Afhankelijk van je pasta soort zal dit 10-12 minuten duren. Zorg dat de pasta al dente is.
  • Terwijl de pasta kookt rooster je de knoflook langzaam op medium hoog vuur in de olijfolie.
  • Dit zal ongeveer tien minuten duren als je het goed wilt doen. Doe de knoflook en olie in een koude pan en zet die op het vuur. Zet het lager zodra de olijfolie een beetje begint te bubbelen. Kook tot de knoflook goudbruin is geworden. Verwijder van het vuur
  • Als je chili vlokken gebruikt roer je die direct door de pasta.
  • Als je verse chili peper gebruikt, zorg dan dat het flinterdun is gesneden en roer dit door de pasta.
  • Giet de olijfolie en de knoflook op de pasta, doe de peterselie erbij en de helft van de geraspte kaas en roer om te combineren.
  • Serveer de pasta met de rest van de parmezaanse kaas.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 490kcalKoolhydraten: 63gProteine: 11gVet: 21gVerzadigde vetten: 3gNatrium: 6mgKalium: 198mgVezels: 3gSuiker: 2gVitamine A: 5IUVitamine C: 1mgCalcium: 23mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.