Tosti oliebol

7 uur 17 minuten

Een tosti oliebol

Natuurlijk kennen we allemaal de gewone oliebol en ik kan je ook aanraden om mijn appel-kaneel oliebollen eens te maken want die zijn zooo lekker!

Maar deze tosti oliebol is weer eens heel iets anders. Een tosti maar dan in de vorm van een oliebol. Ja echt, het kan! Het is misschien niet iets voor elke dag maar het is maar één keer oud- en nieuw dus dat is toch wel het moment bij uitstek om deze gekke creatie een keer uit te proberen. En geloof me, het is verslavend lekker!

Maken van de tosti oliebol

Het maken van de tosti oliebol is niet ingewikkeld maar je moet er wel rekening mee houden dat je de tosti zelf een aantal uur in de koeling moet leggen. Dat is beter voor het eindresultaat.

Voorbereiding

Om dit te maken beleg je een boterham zoals je een gewone tosti zou maken. Je snijdt de korstjes eraf en pakt hem strak in folie in. Dit leg je in de koeling voor een nacht. Makkelijk dus als je dit de avond tevoren maakt.

Het beslag kun je overigens ook gebruiken voor de rest van je oliebollen. Hartstikke handig. Voeg er dan alleen nog wel wat extra vulling aan toe zoals bijvoorbeeld in het oliebollen recept wat ik hierboven al gaf.

Tosti oliebol

Tosti-oliebol – doe eens wat anders!

aantal personen: 2 STUKS voorbereidingstijd: 10 MINUTEN bereidingstijd: 7 MINUTEN wachttijd: 7 UREN totale tijd: 7 UREN 17 MINUTEN
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Wachttijd 7 uur
Totale tijd 7 uur 17 minuten
Gang Dessert
Porties 2 portie(s)

Benodigdheden

  • Vershoudfolie
  • Frituur of een grote pan met olie

Ingrediënten
 

  • 3 volkorenboterhammen
  • 2 plakken provolone
  • 2 plakken jonge cheddar
  • 2 plakken kalkoenham
  • 2 plakken jong belegen kaas
  • 250 g bloem
  • 1 flesje 300 ml bockbier
  • 1 ei
  • poedersuiker om te bestrooien

Instructies
 

  • Neem een snee brood en beleg deze met provolone en cheddar. Leg daarop een tweede boterham en beleg deze met kalkoenham en jong belegen kaas. Sluit af met de derde boterham en snijd de korsten van de sandwich af.
  • Druk het broodje zo plat mogelijk en verpak het heel strak in vershoudfolie. Leg het een nacht in de koelkast met iets zwaars erop,
  • Maak de volgende dag het beslag door de bloem, het bier en het ei te kloppen met een garde. Haal het broodje uit de folie en snijd het door. Haal beide kanten door het beslag heen.
  • Zet de pan met olie op of zet de frituur aan (stel deze in op 180 °C). Frituur het broodje 7 minuten, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.