Feestdagen recepten

Tosti-oliebol – doe eens wat anders!

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 7 minuten
  • Extra tijd 7 uren
  • Aantal personen 2 stuks

Ingredienten

3 volkorenboterhammen

2 plakken provolone

2 plakken jonge cheddar

2 plakken kalkoenham

2 plakken jong belegen kaas

250 g bloem

1 flesje (300 ml) bockbier

1 ei

poedersuiker, om te bestrooien

Extra benodigdheden

Vershoudfolie

Frituur of een grote pan met olie

Sharing is caring!

Een tosti oliebol

Natuurlijk kennen we allemaal de gewone oliebol en ik kan je ook aanraden om mijn appel-kaneel oliebollen eens te maken want die zijn zooo lekker!

Maar deze tosti oliebol is weer eens heel iets anders. Een tosti maar dan in de vorm van een oliebol. Ja echt, het kan! Het is misschien niet iets voor elke dag maar het is maar één keer oud- en nieuw dus dat is toch wel het moment bij uitstek om deze gekke creatie een keer uit te proberen. En geloof me, het is verslavend lekker!

Maken van de tosti oliebol

Het maken van de tosti oliebol is niet ingewikkeld maar je moet er wel rekening mee houden dat je de tosti zelf een aantal uur in de koeling moet leggen. Dat is beter voor het eindresultaat.

Voorbereiding

Om dit te maken beleg je een boterham zoals je een gewone tosti zou maken. Je snijdt de korstjes eraf en pakt hem strak in folie in. Dit leg je in de koeling voor een nacht. Makkelijk dus als je dit de avond tevoren maakt.

Het beslag kun je overigens ook gebruiken voor de rest van je oliebollen. Hartstikke handig. Voeg er dan alleen nog wel wat extra vulling aan toe zoals bijvoorbeeld in het oliebollen recept wat ik hierboven al gaf.

Tosti oliebol

Tosti-oliebol

Aantal personen: 2 stuks
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Wachttijd: 7 uren
Totale tijd: 7 uren 17 minuten

Ingrediënten

  • 3 volkorenboterhammen
  • 2 plakken provolone
  • 2 plakken jonge cheddar
  • 2 plakken kalkoenham
  • 2 plakken jong belegen kaas
  • 250 g bloem
  • 1 flesje (300 ml) bockbier
  • 1 ei
  • poedersuiker, om te bestrooien

Extra benodigdheden

  • Vershoudfolie
  • Frituur of een grote pan met olie

Instructies

  1. Neem een snee brood en beleg deze met provolone en cheddar. Leg daarop een tweede boterham en beleg deze met kalkoenham en jong belegen kaas. Sluit af met de derde boterham en snijd de korsten van de sandwich af.
  2. Druk het broodje zo plat mogelijk en verpak het heel strak in vershoudfolie. Leg het een nacht in de koelkast met iets zwaars erop,
  3. Maak de volgende dag het beslag door de bloem, het bier en het ei te kloppen met een garde. Haal het broodje uit de folie en snijd het door. Haal beide kanten door het beslag heen.
  4. Zet de pan met olie op of zet de frituur aan (stel deze in op 180 °C). Frituur het broodje 7 minuten, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

Nog meer lekkers