Recept voor pepernotentaart

1 uur 10 minuten

Wat is er nou leuker dan met het heerlijk avondje een echte taart vol met pepernoten te serveren? Jawel, een pepernotentaart dus.

Het maken van de pepernotentaart

Voor het maken van de pepernotentaart volg je de onderstaande stappen. Je maakt de taart in drie verschillende stappen. Het lijkt misschien een hoop werk maar als je de aanwijzingen hieronder volgt dan komt het vanzelf goed. Het is op zich niet ingewikkeld om te maken en onthoud dat de pepernoten straks kleine schoonheidsfoutjes verstoppen.

Je weet in ieder geval zeker dat je met deze pepernotentaart zeker een succes hebt tijdens Sinterklaasavond!

Pepernotentaart

Pepernotentaart

Recept voor pepernotentaart

Voor deze pepernotentaart maak je beslag voor 1 biscuittaart. Hiervan maak je vervolgens drie dunne laagjes. Wil je een hogere taart? Verdubbel dan het recept voor het biscuitdeeg en volg verder de stappen zoals hieronder.
4.25 van 89 stemmen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • 3 bakvormen van 20 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten
 

Voor de biscuit:

  • 180 gram ei
  • 110 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 85 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Voor de botercrème:

  • 500 gram boter
  • 550 gram poedersuiker
  • 150 gram pepernoten
  • boter om in te vetten

Voor de finishing touch:

  • 500 gram pepernoten in 3 verschillende kleuren chocolade

Instructies
 

  • Dit pepernoten taart recept maak je in 3 etappes. Je begint met de biscuit, daarna maak je de botercrème en uiteindelijk style je de taart af met de chocoladepepernoten. Ik leg je hier precies uit hoe je te werk moet gaan.
  • We starten dus allereerst met de biscuit.
  • Hiervoor mix je de vanillesuiker, de suiker en de eieren 12 minuten lang op een middelhoge stand. Zorg ervoor dat je de oven voorverwarmt op 180 graden. Zeef nu de bloem en de maïzena boven de kom en roer het er rustig doorheen. Verdeel het beslag in drie gedeeltes. Je maakt dunne laagjes dus het is niet zoveel als bij "normaal" biscuit.
  • Vul eerst twee vormen met elke keer 1/2 van het beslag. Roer voor de derde vorm een eetlepel cacao door het resterende beslag. Zo krijg je straks twee lichte en één donkere biscuitlaag. Bak dit alles nu 22 minuten in de oven.
  • De botercrème maak je als volgt. Je roert eerst de boter glad op de maximale stand van je keukenmachine. Roer er nu de poedersuiker doorheen en klop dit 15 minuten lang. Maal de pepernoten in de (silent) blender of foodprocessor fijn en roer dit ook door de botercrème.
  • Nu is het tijd voor de finishing touch. Stapel de lagen biscuit op en smeer tussen de 3 lagen de botercrème. Dit doe je als volgt. Leg eerst een vanilledeel onderop en besmeer het met de crème. Daarboven komt de chocoladelaag (de biscuit met cacao), weer een laag crème en dan daar weer bovenop een vanillelaag van het biscuit. Smeer de complete taart nu aan de buitenzijde en bovenzijde af met de rest van de botercrème. Het is daarbij belangrijk dat je de biscuitlagen niet meer ziet.
  • Nu is het nog een kwestie van het versieren van de taart met banen van pepernoten. Kies voor elke baan een andere kleur chocoladepepernoot. En klaar is je pepernotentaart!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.