Taart recepten

Dit recept valt onder

Clafoutis met abrikozen en amandel recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 min.
  • Bereiden 40 min.
  • P Aantal personen 8

Ingredienten

500 gr abrikozen

3 eieren

125 gr amandelmeel

50 gr suiker

250 ml volle melk

0,5 tl kardemompoeder

0,5 tl gemberpoeder

Snufje zout

Benodigheden

Bakpapier

sateprikker

bakvorm of springvorm van 24CM

Sharing is caring!

Recept voor Clafoutis met abrikozen en amandel: bereidingswijze

Een clafoutis is een Frans fruittaartje. Origineel wordt het gemaakt van kersen -maar het kan ook ander fruit zijn, zoals abrikozen. En die variant gaan wij nu maken. Over de abrikozen gieten we het beslag en vervolgens bakken we de clafoutis in de oven. Het is de bedoeling dat je het warm serveert.

Snijd de abrikozen doormidden, haal de pit eruit en doe in een hittebestendige kom. Giet kokend water over de abrikozen en laat een paar minuten wellen. Trek dan voorzichtig het velletje eraf en dep de abrikozen droog.

Meng in een andere kom het amandelmeel met suiker, gemberpoeder, kardemompoeder, een snufje zout en de eieren. Roer goed, dat er geen klontjes in zitten en meng dan voorzichtig de melk erdoor. Het wordt een dun beslag.

Vet een ovenschaal in met bakspray en bekleed eventueel met bakpapier. Leg de abrikozen in de ovenschaal en giet het beslag er overheen.

Zet in de voorverwarmde oven en bak zo’n 40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er droog uit komt.

Serveer warm, met bijvoorbeeld slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Nog meer lekkers