Cheesecake recepten

Key-lime-pie recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 30 min.
  • P Aantal personen 12 tot 16 personen

Ingredienten

bodem

400 gram biscuits

150 gram roomboter, gesmolten

vulling

8 limoenen, geperst en geraspt

1 blik gecondenseerde melk

250 gram roomkaas

300 ml slagroom

12 blaadjes gelatine

topping

5 eiwitten

300 gram suiker

10 marshmallows

Recept Key-lime-pie of Limoentaart: bereidingswijze

Deze key lime pie, ook wel limoentaart genoemd, maak je in drie stappen. Eerst de bodem, dan de vulling en dan de topping. De oven komt er nauwelijks aan te pas. Het is een makkelijk en snel te maken taart. Ik geef de rijke limoensmaak van de vulling een twist mee door er een topping van marsmallow over heen te doen. Niet alleen geeft dat een heerlijk contrast aan zoet en zuur maar het geeft de key lime pie ook nog een extra chewy effect.

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.

Meng met de gesmolten boter in de taartvorm en druk aan.

Zet in de koelkast.

Week de blaadjes gelatine in koud water.

Roer de roomkaas met de gecondenseerde melk, limoensap en grootste deel rasp zacht.

Verwarm de slagroom.

Knijp de blaadjes gelatine uit en laat ze oplossen in de slagroom.

Doe de slagroom bij het roomkaasmengsel. Giet in de taartvorm en zet in de koelkast.

Nu komen we bij de marshmallow topping.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de suiker op bakpapier in een ovenschaal en laat 10 minuten warm worden.

Heb je geen oven dan kan je de suiker ook koud toevoegen. Klop dan alleen de suiker 5 minuten langer door de eiwitten.

Klop ondertussen in een brandschone schaal de eiwitten stijf.

Voeg daarna lepel voor lepel de hete suiker aan het eiwit toe.

Laat 10 minuten draaien met een elektrische mixer.

Verwarm de marshmallows  30 seconden op 900 watt in de magnetron.

Roer door de meringue en stort op de taart.

Je kan de bovenkant met een brander een beetje kleuren maar dit is niet noodzakelijk.

Strooi er wat limoenrasp overheen.

Snijd met een heet mes.

Nog meer lekkers