Herfst

Dit recept valt onder

Perentaart – herfst op je bordje

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 50 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

4 grote peren

1 citroen

100 gr zelfrijzend bakmeel

100 gr suiker

120 ml melk

2 eieren

60 ml zonnebloemolie

1 tl vanille essence

snufje zout

slagroom

poedersuiker

Vorm van 22 cm

Sharing is caring!

Perentaart

Het is natuurlijk geen geheim dat ik hou van lekker bakken. En na al die kweeperen zou je misschien vergeten dat er ook nog ‘gewone’ peren zijn. Die heb ik hier gebruikt in dit lekkere perentaartje, maar je kunt hier overigens ook heel goed kweepeer voor gebruiken. Dus kies wat jij lekker vindt.

Maken van het perentaartje

Je kunt het perentaartje maken door de peer in plakjes te snijden en die te verwerken in het beslag of je kunt ervoor kiezen om de peer schoon te maken en dan door de helft te snijden. Dat geeft een leuk effect zoals je ziet op de foto, maar eerlijk is eerlijk: het eet makkelijker als je ze in plakken snijdt.

Blokjes snijden kan ook. In alle gevallen is dit perentaartje heerlijk. Maak er ook eens een appeltaartje van trouwens. Of – als ze in het seizoen zijn – kersen zijn ook erg lekker.

Perentaartje

Perentaart

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 4 grote peren
  • 1 citroen
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr suiker
  • 120 ml melk
  • 2 eieren
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille essence
  • snufje zout
  • slagroom
  • poedersuiker
  • Vorm van 22 cm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Schil de peren en snijd in plakken. Besprenkel met een beetje van het citroensap tegen verkleuren.
  3. Meng zelfrijzend bakmeel met suiker en zout en roer melk, citroensap + rasp, eieren, olie en vanille erdoor tot een glad beslag.
  4. Vet een ondiepe taartvorm of een flanvorm (niet met een losse bodem want dan loopt het eruit) in met boter of olie en giet het beslag erin. Leg de plakken peer dakpansgewijs in het beslag.
  5. Bak 45-50 minuten tot de taart goudbruin is en gerezen.
  6. Bestrooi met poedersuiker en serveer met slagroom

Notes

  • Alternatief voor de peer in plakken is om de peer door de helft te doen en die in het beslag te drukken zoals ik gedaan heb hier. Dat ziet er wel tof uit, maar beide versies kan.

Nog meer lekkers