Spicy pinda maïskolven

Spicy pinda maïskolven

Als je gisteren mijn Vietnamese pizza al hebt langs zien komen dan weet je dat ik in de ban ben van mijn eigen reishonger. Zo zin om weer eens iets anders te zien. Maar goed, we weten allemaal hoe dat er voor staat momenteel. Gelukkig kun je je ook in andere sferen wanen door dat wat je op je bord legt.

Neem nu deze overheerlijke spicy pinda maïskolven. Ook deze bereid je weer het beste op de barbecue. Wie heeft gezegd dat je alleen in de zomer de barbecue aan moet steken?

Pindalaagje

Deze spicy pinda maïskolven zijn anders dan een gewone maiskolf en ook heel anders dan mijn Mexicaanse maiskolven. In de basis rooster of gril je de maïskolven zoals je elke andere zou doen. Het wordt pas speciaal als je dat heerlijke pindalaagje om de maïs heen doet. Mijn mond begint al te wateren als ik eraan denk.

Om dat laagje te maken rooster je knoflook. Let op dat je de knoflook niet te bruin bakt, het wordt snel bitter.

Je maalt vervolgens de knoflook met de pinda’s en de chilivlokken in de keukenmachine. Een klein bakje van de staafmixer kan ook.

Om de spicy pinda maïskolven af te maken smeer je het dik in met de tamarindeboter. Dit gaat het beste als de maïs nog lekker warm is natuurlijk. Rol het vervolgens door het pindamengsel en eet meteen.

spicy pinda maiskolven

Spicy pinda-maïskolven

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Vietnamese
Porties 2 portie(s)
Calorieën 733 kcal

Benodigdheden

  • Barbecue
  • Keukenmachine

Ingrediënten
 

  • 1/2 limoen
  • 60 g roomboter
  • 3 tl tamarindepasta
  • 1 tl vissaus
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olie plus extra om te bestrijken
  • 100 g gezouten pinda's
  • 2-3 tl milde chilivlokken
  • 2 verse maïskolven

Instructies
 

  • Rasp de schil van de halve limoen. Meng roomboter met tamarindepasta, limoensap en vissaus en roer goed door elkaar. Steek de barbecue aan.
  • Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Verhit de olie in een pannetje en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook goudbruin en knapperig en schep uit de olie.
  • Meng de gebakken knoflook met gezouten pinda's en chilivlokken in een keukenmachine en maail tot een fijn kruim.
  • Trek de bladeren van de maïskolven naar beneden en knijp ze onderaan bij elkaar. De bladeren komen later van pas bij het omdraaien op de barbecue.
  • Smeer de maïs licht in met olie. Rooster al draaiende 10 minuten op de barbecue tot de maïs rondom gekleurd is. Besmeer de warme maïs rijkelijk met tamarineboter en bestrooi met een ruime hoeveelheid pindakruim.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 733kcalKoolhydraten: 33gProteine: 17gVet: 65gVerzadigde vetten: 21gTrans Fat: 1gCholesterol: 65mgNatrium: 510mgKalium: 739mgVezels: 8gSuiker: 10gVitamine A: 1522IUVitamine C: 12mgCalcium: 84mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.