Sperziebonen met amandelen en spekjes

25 minuten

Sperziebonen met spekjes en amandel

Het is een klassiek gerecht tijdens de kerstdagen. Sperziebonen. Dat en spruitjes zijn toch wel de meest gemaakte bijgerechten volgens mij. En je kunt de sperziebonen natuurlijk zo kaal serveren maar waarom niet een beetje lekkerder maken door het te combineren met geroosterde amandelen en lekker krokant uitgebakken spekjes?

Het maken van de sperziebonen met amandelen is heel eenvoudig. De sperziebonen kook je even kort tot ze beetgaar zijn, je bakt de spekjes en je roostert de amandelen en je bent al klaar!

Vind hier alle kerstrecepten op de site.

Sperziebonen met amandelen en spekjes

Sperziebonen met amandelen en spekjes

4.43 van 45 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 portie(s)
Calorieën 259 kcal

Ingrediënten
 

  • 500 gr sperziebonen schoongemaakt
  • 75 gr amandelen
  • 75 gr spekblokjes
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Zet de sperziebonen op met ruim kokend water met wat zout en kook ze in ongeveer 7 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • Ondertussen verhit je een grote koekenpan en hierin bak je de spekjes uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier en rooster de amandelen in een droge koekenpan tot goudbruin.
  • Verdeel de sperziebonen over een serveerschaal, bestrooi met de amandelen en de spekblokjes en drizzle de olie eroverheen. Breng op smaak met peper en zout

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 259kcalKoolhydraten: 12gProteine: 9gVet: 21gVerzadigde vetten: 4gTrans Fat: 1gCholesterol: 12mgNatrium: 135mgKalium: 424mgVezels: 5gSuiker: 5gVitamine A: 871IUVitamine C: 15mgCalcium: 91mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.