Bijgerecht recepten

Dit recept valt onder

Uiensoep recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 20 min.
  • Bereiden 1 min.
  • Aantal personen Diverse mogelijkheden

Ingredienten

1,5 kilo uien in plakken

bol knoflook in plakjes

75 gram boter

zout

peper

4 eetlepels suiker

3 eetlepels bloem

3 liter warme runderbouillon

wijnglas Noilly Prat

wijnglas cognac

200 gram gruyère

1 hard/oud stokbrood met body

Sharing is caring!

Ben je op zoek naar een geschikt voorgerecht en wil je een soepje gaan maken? Misschien dat een uiensoep iets voor jou en je gasten is? Uiensoep is erg gezond in elk geval. Het mooie aan uiensoep is vaak dat de mensen die bij je komen eten de geur van de soep al kunnen ruiken voordat ze binnen zijn. Bij liefhebbers van uiensoep loopt het water hen dan direct in de mond. Uiensoep maken is overigens helemaal niet zo ingewikkeld. Ik heb zelf een heerlijk uiensoep recept voor je ontwikkeld waar onder andere wat cognac en Noilly Prat in gaat.

Recept uiensoep: bereidingswijze

Dit uiensoep recept is super makkelijk om te maken. Als je de stappen uit het recept volgt, moet het maken ervan echt geen probleem zijn. De meeste tijd gaat zitten in het koken van de soep (een uur), maar daar heb je dan zelf vrij weinig omkijken naar.

Je begint met het smelten van een klont boter in een grote soeppan. Doe vervolgens de uien erbij met wat zout. Laat dit in 10 minuten tijd zacht worden. Doe de knoflook erbij en bak dit even kort mee. Bedek vervolgens de uien met rietsuiker en laat dit op een zacht vuur ongeveer een half uurtje karamelliseren. Doe dan de bloem erbij en bak het geheel nog 5 minuten.

Ondertussen ga je aan de slag met het warm maken van de bouillon. Voeg die na een half uur aan de uien toe. Pak nu een royaal wijnglas Noilly Prat en doe dit erbij. Doe hetzelfde met de cognac en laat dit dan nog een uur koken.

Nu is het tijd geworden om de gril voor te verwarmen op 200 graden. Doe de soep in kommen en leg een plakje oud stokbrood op de soep. Bestrooi het stokbrood met de gruyère en rooster het geheel nog ongeveer 5 minuten onder de gril.

Nu is je heerlijke uiensoep klaar. Eet smakelijk!

Nog meer lekkers