Thaise garnalensoep

25 minuten

Thaise garnalensoep

Van soeprecepten kun je er nooit genoeg hebben. En deze Thaise garnalensoep is een zomerse topper. Want hoewel veel mensen soep toch al snel associëren met winter en comfortfood, kun je prima soep eten in de zomer.

Het schijnt zelfs zo te zijn dat je beter warme gerechten kunt eten tijdens een hittegolf dan koude gerechten. Daarmee voorkom je een te grote shock op je systeem en koel je uiteindelijk beter af.

Deze Thaise garnalensoep zit bomvol met smaak en is lekker licht. Wat fijn is in de zomer!

Of probeer eens deze verfrissende gazpacho!

Thaise garnalensoep

Thaise garnalensoep

Thaise garnalensoep

4.25 van 28 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Soep
Keuken Thaise keuken
Porties 4 portie(s)
Calorieën 198 kcal

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 12 tijgergarnalen
  • 1 Chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 6 Limoen blaadjes
  • 2 stengels sereh citroengras
  • 150 gr paddenstoelen mix
  • 1 limoen
  • 60 ml vissaus
  • 1 el tamarinde pasta
  • 1 bosje koriander
  • 2 bosuien stengels
  • 1 paksoi
  • Zonnebloemolie

Instructies
 

Instructies

  • Pel de garnalen en bewaar de koppen en schalen.
  • Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de garnalenkoppen en schalen goed hard aan.
  • Voeg 1.5 water toe en breng aan de kook.
  • Snipper ondertussen de Chilipeper de knoflook en de sjalotten.
  • Zodra het water kookt zeef je de schalen en koppen uit het water.
  • Voeg nu de Peper knoflook sjalotten tamarinde pasta.
  • Kneus de citroengras en voeg samen met de limoen blaadjes toe aan de bouillon. Kook nog 15 min door.
  • Snijd de paddenstoelen in plakjes en kook Samen met de garnalen laatste 5 min mee.
  • Voeg dan het sap van de limoen toe en vissaus en breng verder op smaak met zout en eventueel peper.
  • Vis het citroengras en Limoenblad uit de soep.
  • Snijd de paksoi en bosui in fijne reepjes en verdeel over de soep koppen.
  • Giet hier de hete soep over en verdeel de garnalen eerlijk over de koppen.
  • Maak af met wat verse koriander.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 198kcalKoolhydraten: 18gProteine: 29gVet: 2gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 212mgNatrium: 2274mgKalium: 1032mgVezels: 4gSuiker: 8gVitamine A: 9881IUVitamine C: 118mgCalcium: 340mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.