Courgettesoep met Hollandse garnalen recept
25 minuten
Soms is het gewoon even crisis bij je thuis. Je hebt bijvoorbeeld te maken met een tijdelijk tekort aan geld, het botert eventjes wat minder tussen jou en je partner… Wat er ook aan de hand is, je wilt natuurlijk altijd dat het zo snel mogelijk is opgelost! Speciaal voor dit soort momenten heb ik een heerlijk recept waarmee je elke crisis in huis kunt oplossen: courgettesoep.
Maak je de soep zonder Hollandse garnalen? Dan kost ‘ie je nagenoeg niks. Ook erg handig als je zelf een moestuin met courgettes hebt, want zoals je weet blijven courgettes tijdens de oogstperiode maar onophoudelijk uit je tuin groeien. De courgettes verwerken in een soepje is dan altijd een goed idee.
Recept courgettesoep: bereidingswijze
Dit courgettesoeprecept is behoorlijk rechttoe rechtaan en dus erg makkelijk om mee aan de slag te gaan. Ik maak er daarom maar niet al te veel woorden aan vuil en leg je hieronder kort maar krachtig uit hoe je een heerlijke courgettesoep met Hollandse garnalen en crème fraîche maakt.
Snijd allereerst de ui fijn en bak de ui in boter met veel zout (zodat de uien niet aanbranden). Voeg vervolgens de knoflook toe en bak daarna ook de courgette (in plakjes gesneden) en de tijm mee. Kook dit geheel samen met de groentebouillon. Haal nu de pan van het vuur en meng het geheel in de blender fijn.
Nu is je courgettesoep klaar en kun je aan de slag met de finishing touch. Doe de soep in schaaltjes en voeg in het midden een toef crème fraîche toe. Leg daar de garnaaltjes op en klaar is dit heerlijke courgettesoep recept. Bon appetit!
Ben je fan van soep? Probeer dan ook eens mijn overheerlijke venkelsoep!
Courgettesoep met Hollandse garnalen recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 courgettes
- Blaadjes van 5 takjes tijm
- 1 ui
- 1 eetlepel roomboter
- 2 tenen knoflook
- Zout & peper
- 1 liter groentebouillon
- Hollandse garnalen hoeveelheid naar eigen inzicht en smaak
- 4 eetlepels crème fraîche
Instructies
Instructies
- Snijd allereerst de ui fijn en bak de ui in boter met veel zout (zodat de uien niet aanbranden). Voeg vervolgens de knoflook toe en bak daarna ook de courgette (in plakjes gesneden) en de tijm mee. Kook dit geheel samen met de groentebouillon. Haal nu de pan van het vuur en meng het geheel in de blender fijn.
- Nu is je courgettesoep klaar en kun je aan de slag met de finishing touch. Doe de soep in schaaltjes en voeg in het midden een toef crème fraîche toe. Leg daar de garnaaltjes op en klaar is dit heerlijke courgettesoep recept. Bon appetit!
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.