Risotto met paddenstoelen

50 minuten

Een van mijn all time favorites is toch wel deze risotto met paddenstoelen. Want hoe makkelijk is dit gerecht eigenlijk te maken? En perfect als je alleen maar voorraadproducten hebt. Voor dit recept heb je nodig: risottorijst, gedroogde paddenstoelen, doperwtjes uit de diepvries, kipdij 150 gr, spinazie en liefst wat geraspte kaas. Oh, n bouillon natuurlijk, en wat witte wijn.

Risotto met paddenstoelen met basis ingrediënten

Heb je nog verse spinazie dan kun je die natuurlijk gebruiken in plaats van de diepvries, maar beiden zijn even lekker. De gedroogde porcini geven een uitgesproken smaak aan de risotto en zorgen ervoor dat je dit keer op keer gaat maken. Met of zonder gezondheidscrisis!

Probeer ook eens deze heerlijke pasta met pesto

Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen

Koken uit de voorraadkast – risotto met paddenstoelen

4.27 van 83 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Budget
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 150 gr risottorijst
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje 15 gr porcini
  • 150 gr doperwten
  • 150 gr kipdijfilet in blokjes
  • 100 gr spinazie
  • 1 liter bouillon
  • 125 ml witte wijn
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas optioneel

Instructies
 

Instructies

  • Verhit eerst de bouillon tot het goed heet is. Week de porcini minimaal 20 minuten in heet water tot ze zacht zijn geworden. Snij dan in kleinere stukjes. Zet apart. Snipper de ui en snij de knoflook klein.
  • Snijd de kip in kleine blokjes, doe er zout en peper op en bak deze op hoog vuur goudbruin en krokant. Zet ook deze even apart.
  • Verhit een ruime koekenpan of een wok met wat olijfolie. Bak de ui tot deze glazig is en voeg dan de knoflook toe. Laat heel even meebakken. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak dit even mee tot de korrels gaan glanzen. Giet de witte wijn erbij en roer tot nagenoeg alle wijn verdampt is.
  • Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Elke keer wacht je tot de bouillon bijna (maar niet helemaal!) verdampt is voor je weer een flinke scheut toevoegt. Dit herhaal tot de rijst gaar is. Dit zal zo’n 20 minuten in beslag nemen.
  • Halverwege kun je de gesneden porcini toevoegen en tegen het eind voeg je de spinazie, de doperwten en de kip toe. Laat de spinazie slinken en de doperwten en kip weer goed heet worden.
  • Doe er op het eind wat geraspte parmezaanse kaas door en eet meteen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.