Quinoasalade met mango

10 minuten

Wie denkt aan een quinoasalade, associeert dit vaak met het gebruik van verse ingrediënten. Maar wat als ik je vertel dat je een overheerlijke salade kan creëren met enkel producten uit je voorraadkast en vriezer? Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar het is absoluut mogelijk!

De Basis: Voorgekookte Quinoa

Quinoa is een fantastische basis voor in je voorraadkast, maar wist je dat je tegenwoordig ook kleine blikjes met voorgekookte quinoa kunt vinden? Deze zijn ideaal voor die momenten waarop je snel een voedzame maaltijd in elkaar wilt zetten. Voor onze quinoasalade recept gebruiken we twee van deze handige blikjes, wat perfect is voor een maaltijd voor twee personen.

Probeer ook eens deze lekkere aardappelsalade met asperges!

De Ingrediënten: Mango en Avocado uit de Vriezer

Voor de quinoasalade met mango gebruiken we mango en avocadostukjes direct uit de vriezer. Laat ze simpelweg ontdooien en snijd ze, indien gewenst, in kleinere stukjes. Ook voegen we bietjes toe voor wat extra kleur en smaak. Mocht je toevallig verse basilicum in huis hebben, dan kan dit een heerlijke toevoeging zijn. Maar zelfs zonder is deze salade absoluut verrukkelijk. Maar verse ingrediënten kan natuurlijk ook!

De Dressing voor de Quinoasalade

De dressing voor de quinoasalade maak je eenvoudig door 2 el olijfolie te mengen met 2 el fruitazijn – voor deze salade gebruikte ik perzik-abrikoosazijn. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Verdeel de dressing vervolgens over de salade en geniet direct van je maaltijd.

Tips voor het Perfecte Quinoasalade Recept

Een quinoasalade is niet alleen veelzijdig, maar ook ontzettend aanpasbaar. Hier zijn enkele tips om je quinoasalade naar een hoger niveau te tillen:

  • Experimenteer met fruit: naast mango kun je ook aardbeien toevoegen voor een zoete twist.
  • Voeg voor extra eiwitten zwarte bonen, kikkererwten of gegrilde kip toe.
  • Gebruik de quinoasalade als een gezonde vulling voor wraps of als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd.

Met dit quinoasalade recept en dressing quinoasalade tips heb je alles in huis om een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Of je nu een snelle lunch nodig hebt of een voedzaam diner, een quinoasalade met mango is altijd een goede keuze. Probeer het zelf en ontdek hoe eenvoudig en lekker gezond eten kan zijn.

Quinoasalade met mango en avocado

Koken uit de voorraadkast – quinoasalade met mango

4 van 3 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Salade
Keuken Gezond
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 120 gr voorgekookte quinoa
  • 1 grote biet in blokjes
  • 75 gr avocadoblokjes
  • 75 gr mango blokjes

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 2 el perzik-abrikoosazijn of een andere zoete fruitazijn
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Heb je geen quinoa uit blik begin dan met het koken van de quinoa, giet af en laat afkoelen.
  • Laat de mango en avocado stukjes ontdooien en snij desgewenst iets kleiner. Snij de biet ook in kleine blokjes en roer alles door de quinoa heen.
  • De dressing maak je door 2 el olijfolie te mengen met 2 el fruitazijn (ik gebruikte perzik-abrikoosazijn) en wat peper en zout. Verdeel de dressing over de salade en eet meteen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.