Pasta met rode pesto en doperwtjes

30 minuten

Koken uit de voorraadkast

Het is ineens een hot topic geworden; koken met de dingen die je nog in huis hebt. Niet eens zozeer omdat de supermarkten geen voorraad meer krijgen, maar meer omdat de dingen die je wilt kopen ineens allemaal op zijn. Nederland is massaal aan het hamsteren geslagen met als gevolg lege schappen. Ik schreef er vorige week al een artikel over met 5 x recepten uit de voorraadkast om je op weg te helpen.

Pasta met rode pesto en doperwtjes

Maar natuurlijk dook ik ook nog de keuken in om een aantal simpele en snelle recepten voor doordeweeks te bedenken die je geheel kunt maken met dingen uit de voorraadkast en vriezer. Hoewel het erop lijkt dat iedereen zich focust op het kopen van wc papier kan ik jullie toch aanraden om wat meer de nadruk te leggen op het kopen van diepvriesgroentes. The next best thing als je het mij vraagt. Neem nu dit recept met een pesto rosso, sugar snaps en doperwtjes. Hartstikke lekker, makkelijk en snel klaar.

Aan de slag dus!

Bereidingswijze voor deze pasta met rode pesto en doperwtjes

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken.

Zet een pannetje met water op en kook de sugarsnaps voor ongeveer vijf minuten. Voeg op het laatst de doperwtjes even toe en kook die kort mee.

Meng de pasta met rode pesto met de groente en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Pasta met rode pesto en doperwtjes

Pasta met rode pesto en doperwtjes

Pasta met rode pesto en doperwtjes

4.49 van 64 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 150 gr pasta
  • 100 gr doperwten
  • 100 gr sugarsnaps
  • 2 el pesto rosso
  • 50 gr parmezaanse kaas geraspt

Instructies
 

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de sugarsnaps voor ongeveer 5 minuten en voeg de laatste minuut de doperwten toe.
  • Meng de pasta met de groentes en de pesto en serveer met de parmezaanse kaas.

Notities

Variatietip: ook erg lekker met stukjes kip of even kort opgebakken knakworst.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.