Sinterklaas stoofvlees met kruidnoten

3 uur 15 minuten

Sinterklaas stoofvlees

Gegarandeerd dat je rond de Sinterklaasdagen een overdosis kruidnootjes in huis hebt gehaald. Probeer ze ook eens te verwerken in een hartig gerecht zoals deze heerlijke sinterklaas stoofvlees met kruidnoten.

Aan het eind van de stooftijd stopte ik er nog wat kruidnootjes bij en het resultaat is een geweldige stoofschotel! Ik maak het graag met bier maar je kunt de sinterklaasstoof natuurlijk ook goed maken met bouillon. Of probeer mijn stoofschotel met bokbier ook eens.

sinterklaasstoofvlees

Sinterklaas stoofvlees met kruidnoten

Miljuschka WitzenhausenMiljuschka Witzenhausen
4.16 van 137 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 600 gram stooflappen
  • Handje bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 40 gram kruidnoten
  • 250 ml bier
  • 1 l bouillon

Instructies
 

  • Snijd het vlees in grote stukken en bestrooi met zout en peper.
  • Bak het vlees op middelhoog vuur tot het aan alle kanten bruin is.
  • Voeg knoflook, ui, wortel, bleekselderij en alle kruiden en specerijen toe, laat even meebakken en bestrooi met bloem.
  • Blus af met bier en bouillon en draai het vuur zacht.
  • Laat minstens 2,5 uur pruttelen tot het vlees helemaal zacht is.
  • Roer na 2 uur de kruidnoten erdoor en laat ze oplossen in de stoof.
  • Geniet van een heerlijke stoof met kruidnoten!

Notities

Tip!
Wil je liever geen alcohol gebruiken? Vervang het bier dan door 250 ml bouillon. Je gebruikt dan dus in totaal 1.25 l bouillon. 

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.