Sinterklaas stoofvlees met kruidnoten
3 uur 15 minuten
Sinterklaas stoofvlees
Gegarandeerd dat je rond de Sinterklaasdagen een overdosis kruidnootjes in huis hebt gehaald. Probeer ze ook eens te verwerken in een hartig gerecht zoals deze heerlijke sinterklaas stoofvlees met kruidnoten.
Aan het eind van de stooftijd stopte ik er nog wat kruidnootjes bij en het resultaat is een geweldige stoofschotel! Ik maak het graag met bier maar je kunt de sinterklaasstoof natuurlijk ook goed maken met bouillon. Of probeer mijn stoofschotel met bokbier ook eens.
Sinterklaas stoofvlees met kruidnoten
Ingrediënten
- 600 gram stooflappen
- Handje bloem
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- ½ theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel nootmuskaatpoeder
- 1 theelepel mosterd
- 40 gram kruidnoten
- 250 ml bier
- 1 l bouillon
Instructies
- Snijd het vlees in grote stukken en bestrooi met zout en peper.
- Bak het vlees op middelhoog vuur tot het aan alle kanten bruin is.
- Voeg knoflook, ui, wortel, bleekselderij en alle kruiden en specerijen toe, laat even meebakken en bestrooi met bloem.
- Blus af met bier en bouillon en draai het vuur zacht.
- Laat minstens 2,5 uur pruttelen tot het vlees helemaal zacht is.
- Roer na 2 uur de kruidnoten erdoor en laat ze oplossen in de stoof.
- Geniet van een heerlijke stoof met kruidnoten!
Notities
Wil je liever geen alcohol gebruiken? Vervang het bier dan door 250 ml bouillon. Je gebruikt dan dus in totaal 1.25 l bouillon.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.