
Sinterklaastijd met Sinterklaasfudge
We hebben natuurlijk al de nodige Sinterklaas lekkernijen langs zien komen maar ik heb er nog eentje die je eigenlijk niet wilt missen. Een heerlijke Sinterklaasfudge. Ik gebruikte hier geen gewone gecondenseerde melk om de fudge te maken maar gecondenseerde kokosmelk. En met een vleugje limoen is dit een soort tropische verrassing geworden die echt verrassend lekker is.
Door de limoen wordt de sinterklaasfudge wat minder heftig zoet.
Het idee ontstond omdat mijn gewone gecondenseerde melk op was. En ik wel nog de kokos had staan.
Maar wil jij je Sinterklaasfudge gewoon op de normale manier maken dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval vervang je de kokosmelk voor de gewone gecondenseerde melk en laat je de limoen weg.
Het maken is echt kinderspel. Je kunt voor de vulling kruidnootjes gebruiken of verbrokkelde speculaas. In beide gevallen even lekker, dus het is maar net wat je voorhanden hebt.
Wil je nog meer Sinterklaasinspiratie? Check dan vooral hier mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten.

Sinterklaas fudge met speculaas
Ingrediënten
- 200 gr witte chocola
- 15 gr boter
- 1/2 blikje gecondenseerde kokosmelk (blikje van 320 gram)
- 3 speculaasjes (of kruidnootjes)
- 75-100 gr amandelspijs, in kleine blokjes
- rasp van 1 limoen
Benodigdheden
- 1 klein bakblik van ongeveer 15 x 15 cm
Instructies
- Smelt de boter in een steelpannetje. Brokkel hier de witte chocola in en laat dit meesmelten op heel laag vuur.
- Als de chocola gesmolten is voeg je de gecondenseerde kokosmelk toe. Blijf roeren tot alles goed gesmolten is en roer dan de speculaasstukjes, de stukjes amandelspijs en de limoenrasp erdoor.
- Zet een lage bakvorm klaar en bekleed deze met bakpapier. Laat de randen uitsteken zodat je het straks makkelijk er weer uit kunt halen.
- Giet het chocolade mengsel in het bakblik en spreid het gelijkmatig uit.
- Zet in de koeling voor minimaal vier uur of tot goed opgestijfd. Een nacht van tevoren is nog beter.
- Snijd in stukken en serveer