Sinterklaas fudge met spijs en pepernootjes of speculaas

40 minuten

We hebben natuurlijk al de nodige Sinterklaas lekkernijen langs zien komen maar ik heb er nog eentje die je eigenlijk niet wilt missen. Een heerlijke Sinterklaas fudge. Ik gebruikte hier geen gewone gecondenseerde melk om de fudge te maken maar gecondenseerde kokosmelk. En met een vleugje limoen is dit een soort tropische verrassing geworden die echt verrassend lekker is.

Door de limoen wordt de sinterklaas fudge wat minder heftig zoet.

Het idee ontstond omdat mijn gewone gecondenseerde melk op was. En ik wel nog de kokos had staan.

Maar wil jij je Sinterklaas fudge gewoon op de normale manier maken dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval vervang je de kokosmelk voor de gewone gecondenseerde melk en laat je de limoen weg.

Het maken is echt kinderspel. Je kunt voor de vulling kruidnootjes gebruiken of verbrokkelde speculaas. In beide gevallen even lekker, dus het is maar net wat je voorhanden hebt.

Wil je nog meer Sinterklaas-inspiratie? Check dan vooral hier mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten.

Sinterklaas fudge

Sinterklaas fudge met spijs en pepernootjes of speculaas

4.17 van 18 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Sinterklaas
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • 1 klein bakblik van ongeveer 15 x 15 cm

Ingrediënten
 

  • 200 gr witte chocola
  • 15 gr boter
  • 1/2 blikje gecondenseerde melk blikje van 320 gram
  • 3 speculaasjes of kruidnootjes
  • 75-100 gr amandelspijs in kleine blokjes
  • rasp van 1 limoen

Instructies
 

  • Smelt de boter in een steelpannetje. Brokkel hier de witte chocola in en laat dit meesmelten op heel laag vuur.
  • Als de chocola gesmolten is voeg je de gecondenseerde kokosmelk toe. Blijf roeren tot alles goed gesmolten is en roer dan de speculaasstukjes, de stukjes amandelspijs en de limoenrasp erdoor.
  • Zet een lage bakvorm klaar en bekleed deze met bakpapier. Laat de randen uitsteken zodat je het straks makkelijk er weer uit kunt halen.
  • Giet het chocolade mengsel in het bakblik en spreid het gelijkmatig uit.
  • Zet in de koeling voor minimaal vier uur of tot goed opgestijfd. Een nacht van tevoren is nog beter.
  • Snijd in stukken en serveer

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.