Herfst

Dit recept valt onder

Paddenstoelragout – lekker herfstig

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

4 pasteibakjes

400 gram gemengde (wilde) paddestoelen

1 rode ui

2 teentjes knoflook

3 takjes tijm, blaadjes er af gerist

50 gram boter

60 gram bloem

250 ml paddestoelenbouillon, afgekoeld

20 gram verse peterselie

Olijfolie

Peper en zout

Sharing is caring!

Paddenstoelragout

Paddenstoelragout

Paddenstoelseizoen bij uitstek is natuurlijk de herfst. En daarmee ook het ideale seizoen om eens los te gaan met het maken van een eigen paddenstoelenragout.

Ideaal want je kunt dan makkelijk zelf uitkiezen welke paddenstoelen je graag wilt gebruiken.

In dit recept ben ik uitgegaan van wilde paddenstoelen en wat kastanjechampignons die ik nog had liggen. Wat je uiteindelijk gebruikt maakt niet zoveel uit. Wel voor de smaak, maar kies gewoon jouw favoriete paddenstoelen uit.

Gek op paddenstoelen? Maak dan ook eens de pizza met paddenstoelen.

Paddenstoelenragout

Paddestoelenragout

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 pasteibakjes
  • 400 gram gemengde (wilde) paddestoelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm, blaadjes er af gerist
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 250 ml paddestoelenbouillon, afgekoeld
  • 20 gram verse peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

    1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn. Maak de paddestoelen schoon en snijd in reepjes/blokjes.
    2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook, tijm en paddestoelen toe en bak tot ze geslonken zijn. Laat uitlekken in een zeefje en vang het vocht op.
    3. Maak de ragout door de boter te smelten. Voeg de bloem toe en bak, onder voortdurend roeren, een paar minuten rustig aan.
    4. Voeg het uitlekvocht van de paddestoelen toe, roer goed door tot het is opgenomen. Voeg dan in 3 delen de paddestoelenbouillon toe. Zorg dat het goed is opgenomen voor je de volgende scheut toevoegt en zorg dat er geen klontjes in zitten.
    5. Roer de paddestoelen met ui, knoflook en tijm door de ragout en breng op smaak met peper en zout. Roer als laatste de fijngehakte peterselie erdoor.
    6. Warm de ragoutbakjes even op in de oven en serveer met de warme ragout erin.

Nog meer lekkers