Salade recepten

Gegrilde little gem met piperade recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

2 kleine kroppen little gem

2 teentjes knoflook

2 uien

1 rode peper

1 rode paprika

1 groene paprika

3 rijpe tomaten

1/2 bos bleekselderij

2 blaadjes laurier

1 tl gerookt paprikapoeder

15 gr verse peterselie

1 citroen

Scheutje witte wijnazijn

Scheutje balsamicoazijn

Zonnebloemolie

Peper en zout

Eventueel: 80 gr rauwe ham

Sharing is caring!

Recept Gegrilde little gem met piperade: bereidingswijze

Doe eens iets heel anders met een sla soort die zich daar uitstekend voor leent. De little gem. Een stevige sla soort waar je bijzondere salades mee kunt maken, zoals dit recept voor gegrilde little gem met piperade.

Snijd de kroppen little gem in kwarten en spoel onder de kraan het zand eruit. Dep goed droog en bestrooi met zout.

Snipper de knoflook, ui en rode peper. Snijd de paprika’s in reepjes en de tomaten en bleekselderij in blokjes.

Fruit de ui aan met knoflook en rode peper. Bak een beetje bruin, blus af met een scheut witte wijnazijn en laat rustig verder stoven.

Voeg na een paar minuten de bleekselderij, paprika en tomaat toe, met de laurier en paprikapoeder. Laat het geheel op laag vuur rustig stoven.

Laat intussen een grillpan heet worden. Grill de kwarten little gem met een scheutje zonnebloemolie, zodat er op alle kanten mooie grillstrepen staan. Blus af met een scheutje balsamicoazijn, zet het vuur uit en doe een deksel over de pan zodat de little gem rustig gaar wordt.

Maak de piperade op smaak met fijngesneden peterselie, sap en schil van de citroen en peper en zout.

Serveer de geroosterde little gem bovenop de piperade. Ook lekker met rauwe (Spaanse) ham. Dit laatste uiteraard niet als je vegan eet.

Gegrilde piperade met little gem

Gegrilde little gem met piperade

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine kroppen little gem
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 rijpe tomaten
  • 1/2 bos bleekselderij
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 15 gr verse peterselie
  • 1 citroen
  • Scheutje witte wijnazijn
  • Scheutje balsamicoazijn
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • Eventueel: 80 gr rauwe ham

Instructies

    Snijd de kroppen little gem in kwarten en spoel onder de kraan het zand eruit. Dep goed droog en bestrooi met zout.

Snipper de knoflook, ui en rode peper. Snijd de paprika’s in reepjes en de tomaten en bleekselderij in blokjes.

Fruit de ui aan met knoflook en rode peper. Bak een beetje bruin, blus af met een scheut witte wijnazijn en laat rustig verder stoven.

Voeg na een paar minuten de bleekselderij, paprika en tomaat toe, met de laurier en paprikapoeder. Laat het geheel op laag vuur rustig stoven.

Laat intussen een grillpan heet worden. Grill de kwarten little gem met een scheutje zonnebloemolie, zodat er op alle kanten mooie grillstrepen staan. Blus af met een scheutje balsamicoazijn, zet het vuur uit en doe een deksel over de pan zodat de little gem rustig gaar wordt.

Maak de piperade op smaak met fijngesneden peterselie, sap en schil van de citroen en peper en zout.

Serveer de geroosterde little gem bovenop de piperade. Ook lekker met rauwe (Spaanse) ham. Dit laatste uiteraard niet als je vegan eet.

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage Vernieuwt waar Miljuschka elke maand kookworkshops geeft.

Nog meer lekkers