Salade recepten

Dit recept valt onder

Groen, groener, groenst… bonensalade!

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 4 personen

Ingredienten

250 gram sperziebonen

250 gram snijbonen

200 gram tuinbonen (gedopt)

200 gran doperwten (gedopt)

1 sjalotje

1 bosje radijs

4 takjes dille

50 gram veldsla

25 gr amandelschaafsel, geroosterd

Dressing

1 el fijne mosterd

1 el witte wijnazijn

75 ml koolzaadolie

Sharing is caring!

Een heerlijke bonensalade

Deze bonensalade zit vol met heerlijke groene lekkernijen. Tuinbonen, doperwtjes, snijbonen én sperziebonen. En dat allemaal verpakt in een eenvoudige salade.

Want groene groentes zijn goed voor je. Alle groentes zijn natuurlijk goed voor je maar deze bonensalade blinkt uit in groene groentes.

Bereiden van de bonensalade

Ga je de bonensalade bereiden hou er dan rekening mee dat de bonen allemaal een andere kooktijd hebben. Ik breng hiervoor een grote pan met water aan de kook en begin met de sperziebonen. Die moeten het langst. Daarna de snijbonen, dan de tuinbonen en als laatste de doperwtjes.

Meng het vervolgens door elkaar en maak het nog groener door er wat veldsla aan toe te voegen.

Op zoek naar nog meer salade inspiratie? Check dan vooral hier het salade archief!

Bonensalade

Bonensalade

Aantal personen: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram snijbonen
  • 200 gram tuinbonen (gedopt)
  • 200 gran doperwten (gedopt)
  • 1 sjalotje
  • 1 bosje radijs
  • 4 takjes dille
  • 50 gram veldsla
  • 25 gr amandelschaafsel, geroosterd

Dressing

  • 1 el fijne mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 75 ml koolzaadolie

Instructies

    Dop de tuinbonen en doperwten. Snijd de sperziebonen en snijbonen in stukjes.

    Breng een pan met ruim water met zout aan de kook. Blancheer alle bonen. Hou rekening dat de sperziebonen en snijbonen wat langer moeten koken dan de tuinbonen en doperwten.
    Snipper ondertussen het sjalotje. Snij de radijs in flinterdunne plakjes.
    Maak vinaigrette van mosterd, azijn en olie. Meng met de bonen, veldsla, radijs en meng geplukte dille erdoor. Bestrooi met de geroosterde amandelen

Nog meer lekkers