Makkelijk weekmenu voor week 36

Categories: Receptbundels

Er staat weer een nieuw weekmenu voor jullie klaar. Geniet ervan!

Maandag – Ovenschotel met kip, pruimen en Chinese kool

Ovenschotel met kip, pruimen en Chinese kool

Een origineel gerechtje, dat toch heel snel op tafel staat: deze ovenschotel met kip, pruimen en Chinese kool. Gezond, vol smaak en spannender dan de standaard ovenschotel. Perfect om de week mee te beginnen!

Hier vind je het recept voor deze ovenschotel met kip, pruimen en Chinese kool.

Dinsdag – Gezonde groentebowl met gebakken zalm

Gezonde groentebowl met gebakken zalm

Een lekker gezonde groentebowl met gebakken zalm. Je kunt los gaan met allerlei (groene) groentes in dit healthy maaltje: venkel, radijsjes, groene asperges, komkommer en aspergebroccoli (ofwel bimi).

Je maakt de groentebowl extra gezond door de gebakken zalm toe te voegen. Regelmatig vette vis eten is erg goed voor je, en deze zalm maakt dit gerecht extra feestelijk. Voor dit gerecht maak ik een frisse dressing van citroensap, olijfolie, mosterd, dille en lente-uitjes.

Hier vind je het recept voor de gezonde groentebowl met gebakken zalm.

Woensdag – Romige knoflooksoep met kaas 

knoflooksoep

Dat ik dol ben op knoflook, is vast geen verrassing als je al eens mijn knoflookkip hebt gemaakt. Ik ben er dol op. Deze knoflooksoep is dan ook absoluut een blijvertje in mijn culinaire repertoire. Het maken is heel eenvoudig: ik gebruik hiervoor julienne gesneden aardappels, dus die zijn razendsnel klaar. Deze zorgen er bovendien voor dat de soep ook meteen gebonden wordt. Serveer de knoflooksoep vervolgens met lekker veel geraspte kaas en verse kervel.

Wist je trouwens dat knoflook hartstikke gezond voor je is? Dit broertje van de bieslook, ui en prei bevat superveel vitaminen en mineralen, zoals vitamine B6, vitamine C, kalium en fosfor. Bovendien geeft dit bolgewas voornamelijk ontzettend veel smaak, en dát is natuurlijk precies waar we voor gaan.

Hier vind je het recept voor de romige knoflooksoep met kaas.

Donderdag – Lamskoteletjes met een kruidenkorstje en een cannelinibonen-salade 

Lamskoteletjes met cannellinibonen-salade

Zo lekker heb je lamskoteletjes nog nooit gegeten! Je bedekt het malse lamsvlees met een krokant kruidenkorstje en serveert de koteletjes met een zomerse cannellinibonen-salade. Deze echte klassieker is natuurlijk niet te missen. 

Hier vind je het recept voor de lamskoteletjes met een kruidenkorstje en een cannellinibonen-salade.

Vrijdag – Penne met broccoli en chorizo-notenkruim 

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim: een heerlijk pastagerecht. Dit gerecht is heel eenvoudig om te maken, maar zit bomvol smaak! En nog beter: bijna alles voor de vulling van deze penne met broccoli maak je, in verschillende simpele stappen, in één pan. Alleen de pasta kook je in een andere kookpan tot al dente. 

Toch liever vega? Ook dat is mogelijk! Vervang dan de chorizo door vegetarisch gehakt of vegetarische speckjes.

Hier vind je het recept voor de penne met broccoli en chorizo-notenkruim.

Zaterdag – Vegetarisch BBQ gerecht: geroosterde groenten met kikkererwten 

Vegetarisch BBQ gerecht: geroosterde groenten met kikkererwten

Een vegetarisch BBQ gerecht om makkelijk zelf klaar te maken op de barbecue. Of, in geval van een regenachtige dag, binnen in de keuken – met behulp van een grillpan. Dat kan natuurlijk ook! Het is een vrij eenvoudige groenteschotel, dus ideaal als bijgerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen.

De kikkererwten schep ik om met lekker veel kruiden en ik mix ze met een echt goede olijfolie. 

Hier vind je het recept voor het vegetarische BBQ gerecht: geroosterde groenten met kikkererwten. 

Zondag – Kruidige cake met stemgember en kokostopping

Kruidige cake met stemgember en kokostopping

Zin om lekker te bakken op deze heerlijke zondag? Deze kruidige cake met stemgember en kokostopping is absoluut niet moeilijk om te maken en sowieso een succes bij eenieder aan wie je ‘m voorschotelt. De tropische vibe door de gember en kokos maken van deze kruidige cake een echte winnaar!

Hier vind je het recept voor de kruidige cake met stemgember en kokostopping.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.