Makkelijk weekmenu voor week 2

Categories: Receptbundels

De drukke dagen zijn voorbij, en wat is het snel gegaan. Wij zijn allemaal toe aan een gezond nieuwjaar, en daar hoort natuurlijk goede voeding bij. Daarom heb ik wederom een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld met frisse, overwegend healthy en vooral verrassende recepten. Smakelijk!

Maandag – Traybake met aardappel, spinazie en ei

Traybake met spinazie en ei

Deze traybake met aardappel, spinazie en ei is een perfect doordeweeks maaltje: hij is namelijk volledig op één bakplaat te maken! Je flanst dit gerecht moeiteloos in elkaar: ideaal voor een drukke januaridag. De combinatie van geroosterde aardappeltjes, zachte spinazie, gestoofde paprika en nét gestolde eitjes maakt dit een vullend vegetarisch gerecht. 

Hier vind je het recept voor de traybake met aardappel, spinazie en ei

Dinsdag – Gepofte aardappel met boerenkool en geitenkaas

Gepofte aardappel met boerenkool en geitenkaas

Gepofte aardappel, maar dan anders! De romige vulling van boerenkool en geitenkaas maakt dit écht winters. Met dit recept steek ik de boerenkoolstamppot in een nieuw jasje. De piepers zijn zacht van binnen, hebben een lekker knapperig randje en zijn verrukkelijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld kip, vlees of vis. Haal alles in huis, en koken maar!

Hier vind je het recept voor de gepofte aardappel met boerenkool en geitenkaas

Woensdag –  Vegan pompoenrisotto 

Vegan pompoenrisotto

Deze pompoenrisotto is superromig, bomvol groente, licht zoetig door de pompoen, wortel en ahornsiroop én… helemaal vegan. Alleen als je er naar kijkt, krijg je al trek toch? Het is een zalig gerecht met een smaaksensatie waar iedereen van zal smullen. 

Hier vind je het recept voor de vegan pompoenrisotto

Donderdag – Gezonde groentebowl met gebakken zalm 

Gezonde groentebowl met gebakken zalm

Vandaag op het menu: een niet al te zware groentebowl met gebakken zalm. Je kunt los gaan met allerlei (groene) groentes in dit healthy maaltje: venkel, radijsjes, groene asperges, komkommer en aspergebroccoli (ofwel bimi).

Deze groentebowl wordt extra gezond door de gebakken zalm. Regelmatig vette vis eten is erg goed voor je, en deze zalm maakt dit gerecht extra feestelijk. Maak dit gerecht af met een dressing van citroensap, olijfolie, mosterd, dille en lente-uitjes.

Hier vind je het recept voor de gezonde groentebowl met gebakken zalm

Vrijdag – Snert 

Snert: zo maak je Hollandse erwtensoep

Na een koude regenachtige dag is er niets lekkerder dan een warme kop snert. Deze erwtensoep is een vullende en smaakvolle maaltijd en perfect voor in de winter! Gek op snert? Maak dan extra en vries het in. Deze soep kan ik in de winter immers elke dag wel eten… 

Hier vind je het recept voor de snert

Zaterdag – Italiaanse maaltijdsoep met balletjes

Italiaanse maaltijdsoep met balletjes

Een perfect gerecht voor dit weekmenu, deze goedgevulde Italiaanse maaltijdsoep met balletjes. Stevig en toch niet te heftig qua calorieën, met lekker veel groenten. En gehaktballetjes natuurlijk, de ster van de soep! Ik gebruikte dit keer letterpasta, maar volkoren mini farfalle is ook zeker een goed idee. Je zet deze soep in een mum van tijd op tafel, en dan is het tijd om te genieten van je creatie. 

Hier vind je het recept voor de Italiaanse maaltijdsoep met balletjes.  

Zondag – Rijstpudding met espresso en hazelnootcrunch 

Rijstpudding met espresso en hazelnootcrunch

Rijstpudding met espresso en hazelnootcrunch: een feestelijk toetje dat het altijd goed doet. Doordeweeks, tijdens een avondje thuis dineren met vrienden of voor de zondag bakdag!  

Hier vind je het recept voor de rijstpudding met espresso en hazelnootcrunch

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.