Pastasalade met artisjok en ansjovis dressing

Tijd

Categorieën: Pasta, Recept, Salade

Snelle pastasalade

Als het lekker warm weer is of – eerlijk – eigenlijk altijd wel; vind ik een pastasalade een goede uitkomst om een snelle maaltijd op tafel te zetten. In dit geval zijn de meeste ingrediënten ook nog uit de voorraadkast dus ideaal als je ineens eters over de vloer krijgt bijvoorbeeld.

De aperges zijn vers, maar heb je die niet in huis dan kun je hier bijvoorbeeld ook prima doperwten gebruiken. Check ook meteen even het artikel over de items die ik altijd op voorraad heb!

Pastasalade met artisjok

Pastasalade met artisjok en ansjovis dressing

4.4 van 30 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 20 min
Gang Salade
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 250 gr pasta fussili of penne
  • 1 blikje artisjokharten 200 gr uitlekgewicht
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 60 gr zwarte olijven in ringetjes
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie gehakt
  • 100 gr mozzarella of kleine mozzarella bolletjes
  • 4 takjes basilicum gehakt
  • 50 ml olijfolie
  • 1 bosje groene asperges in stukken, gekookt

Dressing

  • 1 blikje ansjovis
  • 2 el olie
  • 2 el azijn
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • Meng de afgekoelde pasta met de artisjokharten, de rode, zongedroogde tomaatjes en de mozzarella. Doe de olijven erdoor en de gekookte asperges.
  • Voor de dressing hak je de ansjovis heel klein en dit meng je met de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de dressing door de salade en serveer met de basilicum eroverheen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.