Tagliatelle met garnalen

30 minuten

Heerlijke tagliatelle met garnalen

Deze tagliatelle met garnalen is een van de favorieten van Philip en wordt thuis dan ook regelmatig gemaakt. Het is een heerlijk romig recept en de garnalen maken het af.

Welke garnalen gebruik je voor dit recept?

Garnalen zijn kleine kreeftachtigen die je zowel in zoet als in zout water tegenkomt, maar de garnalen die wij eten leven meestal in zee.

De Noorse garnaal is de meest bekende soort en is een stuk groter dan de Hollandse garnaal. Ook de kleur is felroze in tegenstelling tot de kleur van de Hollandse garnaal, die wat grijzer overkomt. Welke garnaal je voorkeur heeft, is natuurlijk heel persoonlijk.

Gamba’s

Voor dit recept gebruik ik graag de wat grotere gamba’s, maar je kunt het ook zeker goed maken met de Noorse garnalen. Overigens is de term “gamba” eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende tropische zeewatergarnalen. Deze tagliatelle met garnalen is flexibel dus gebruik de garnalen die jij zelf het lekkerste vindt!

Check hier welke soorten pasta er allemaal zijn!

Tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen

4.36 van 455 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 300 gr tagliatelle
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • olijfolie
  • 400 ml room
  • 450 gr gepelde rauwe grote garnalen
  • cognac om te flamberen
  • 1 klein blikje tomatenpuree 70 gr
  • 2 blik gepelde tomaten blik van 400 gr
  • ½ tl chilipoeder of tabasco naar smaak
  • verse peterselie en/of basilicum
  • 100 gr Parmezaanse kaas

Instructies
 

Instructies

  • Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien aan tot deze mooi glazig zijn.
  • Voeg de knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Voeg de room en tomaten toe en breng op smaak met peper en zout en tabasco. Laat 20 minuten rustig koken zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheut olie in een andere pan en bak hierin de garnalen kort roze en nét gaar. Flambeer ze – eventueel – met cognac (zet hiervoor je afzuigkap uit!).
  • Voeg de gebakken garnalen op het laatst toe aan de saus.
  • Serveer de saus met de pasta en strooi de verse peterselie en/of basilicum erover. Rasp de Parmezaanse kaas erover.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Tagliatelle met garnalen

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.