Pasta ovenschotel met broccoli

40 minuten

Dit keer maak ik een heerlijke pastaschotel uit de oven, waar ik allerlei groene groente in stop. Zo ga ik lekker aan de haal met broccoli en doperwtjes. Groene groente zijn namelijk echt top in combinatie met een romige ovenschotel! Máár je kunt natuurlijk ook al jouw left over groente uit de koelkast in deze makkelijke pasta ovenschotel kwijt. Het is een fantastisch gerecht voor doordeweeks!

Pasta ovenschotel met broccoli

Ovenschotels maak ik het liefste van te voren klaar. Het is namelijk heerlijk als je jouw eten alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven als je thuis komt na een drukke en vooral lange dag. Het duurt natuurlijk nog wel eventjes voordat een ovenschotel klaar is, maar zie het positief. De oven doet al het werk en jij kunt eventjes bijkomen van die zware dag. Zo heb je meer tijd voor je gezin of jezelf.

Het fijne aan deze pasta ovenschotel, is dat je het op wel honderd manieren klaar kunt maken. Natuurlijk heb ik mijn groente voor dit recept al uitgekozen, maar je hoeft je daar helemaal niet aan te houden. Heb jij nog allemaal groente in de koelkast staan en weet je niet wat je er mee kunt maken? Verwerk ze dan in dit gerecht en blaas jouw kliekjes een nieuw leven in. Hetzelfde geldt voor de kruiden. Ik verwerk tijm en oregano in mijn pastaschotel, deze Italiaanse smaakmakers vind ik het allerlekkerste met broccoli en erwtjes. Maar je kunt natuurlijk ook jouw left over basilicum of peterselie in deze schotel verwerken. No problemo!

Waarom ik zo dol ben op deze pasta ovenschotel met groene groente? Het is een ontzettend smaakvol romig gerecht, dat komt vooral door de slagroom in combinatie met de fantastische Italiaanse verse kruiden. De ovenschotel top je natuurlijk af met een krokante laag van jouw favoriete kaas.

Kleine prep is vereist

Voor deze pasta ovenschotel kook ik de broccoli wel altijd even voor. Dat is niet strikt noodzakelijk, maar doe je het niet dan blijft de broccoli wel heel erg al dente. En hoewel ik rauwe broccoli ook best lekker vind, wil je dat niet in deze ovenschotel. Snijd de broccoli daarom in kleine roosjes en kook ze in zo’n vijf minuten voor. 

Ook de pasta moet van te voren gaar worden gekookt, maar verder is het niet meer dan alles in de ovenschaal bij elkaar doen, bestrooien met lekker veel geraspte kaas en de ovenschotel in de oven zetten! Een ding kan ik je alvast vertellen: de keuken gaat erg lekker ruiken terwijl jij op het eten wacht.

Bekijk ook eens mijn 5 favoriete ovengerechten.

Meer pasta recepten?

Het nieuwste Miljuschka Magazine, de 10e alweer, staat helemaal in het teken van PASTA! In het magazine, vind je meer dan 40 pasta recepten en heel veel andere lekkere verhalen. Shop ‘m nu

Pasta ovenschotel met broccoli

Pasta ovenschotel met broccoli

4.27 van 882 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)

Benodigdheden

  • Grote ovenschaal

Ingrediënten
 

  • 150 gr fusilli pasta
  • 1 broccoli in roosjes, even voorgekookt
  • 150 gr doperwten
  • 300 gr rundergehakt of vega gehakt
  • 200 ml slagroom
  • 1,5 el bloem
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl cayenne
  • peper en zout
  • 100 gr geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Kook de fusilli pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Bak het gehakt in een koekenpan rul tot bruin en gaar. Voeg de voorgekookte broccoliroosjes en de doperwten hieraan toe en bak deze even mee. Voeg alle kruiden toe en roer goed door.
  • Voeg nu de bloem toe en bak deze ook even mee. Giet de slagroom erbij en roer tot het iets indikt.
  • Meng de groente met de pasta en doe het geheel over in een ovenschaal.
  • Bestrooi ruim met de geraspte kaas en zet het voor ongeveer 20-30 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is, en het geheel goudbruin.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.