Pasta met rode kool en pecorino

Pasta met rode kool

Rode kool door je pasta is missschien een combinatie waar je niet meteen aan denkt, maar het is een heerlijk gerecht en van de kleur wordt je spontaan vrolijk!

Voorbereiden

Voor de pasta met rode kool heb je iets meer geduld nodig dan voor de meeste pastarecepten. Dit omdat je de rode kool wel even moet stoven voor het beste resultaat. Het hoeft niet helemaal tot moes te worden gekookt. Ik hou wel van een beetje bite in mijn rode kool.

Hoe lang het exact duurt is een beetje afhankelijk van hoe grof of hoe fijn je je rode kool hebt gesneden. Raspen kan overigens ook. Dan wordt het wel sneller gaar. Ik hou een minuutje of 15 aan. Dan is het zachter, maar heeft nog wel die prachtige kleur.

De rode kool heeft dan nog een lekkere bite. Voor de kaassaus gebruikte ik een pittige pecorino. Pecorino heeft altijd wel een specifieke smaak. Hou je daar nou niet van, dan kun je natuurlijk ook parmezaanse kaas gebruiken of elke andere kaas die je maar lekker vindt. Er is geen goed of fout in dit verhaal.

De pasta met rode kool maak je vervolgens af met krokant uitgebakken spekblokjes en verse kruiden. Ik gebruikte hier oregano, peterselie en tijm, maar basilicum kan natuurlijk ook altijd.

Hou je van lekker veel kaas? Probeer dan zeker eens deze Mac & Cheese.

Pasta met rode kool, verse kruiden, bacon en pecorino

Pasta met rode kool

Pasta met rode kool en pecorino

4.24 van 46 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 portie(s)
Calorieën 1086 kcal

Ingrediënten
 

  • 150 gr pasta
  • snufje zout
  • 100 gr baconreepjes
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 250 gr rode kool in dunne reepjes gesneden
  • zwarte peper
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr geraspte pecorino
  • Verse kruiden 1 el van elk: oregano peterselie, tijm, fijngehakt

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet opzij
  • Neem een ruime koekenpan en bak hierin de spekreepjes uit. Haal uit de pan en laat even uitlekken.
  • Bak ui tot deze glazig is in het baconvet. Voeg de blaadjes tijm toe en bak mee.
  • Voeg de rode kool toe en bak het geheel tot de rode kool zacht begint te worden maar nog niet zijn kleur is verloren. Hoe lang dat duurt is ook afhankelijk van hoe dik of hoe dun je de rode kool hebt gesneden. Hou ongeveer een kwartier aan. Het mag nog wel knapperig zijn.
  • Zet het vuur lager en voeg de pasta en spekjes weer toe.
  • Giet de room erbij en de geraspte kaas en roer tot het iets indikt en de kaas gesmolten is.
  • Serveer met verse peterselie en fijngehakte oregano erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 1086kcalKoolhydraten: 76gProteine: 36gVet: 72gVerzadigde vetten: 38gTrans Fat: 1gCholesterol: 222mgNatrium: 1009mgKalium: 768mgVezels: 6gSuiker: 10gVitamine A: 3092IUVitamine C: 76mgCalcium: 684mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.