Käsespätzle – Oostenrijk

45 minuten

Käsespätzle

Käsespätzle is een gerecht wat traditioneel uit Oostenrijk en Duitsland komt. En de naam zegt het al; er zit lekker veel kaas in. Je maakt de pasta zelf met behulp van een vergiet of een speciale vorm.

Ik vermoed dat die speciale vorm niet makkelijk te vinden is in Nederland, maar je kunt ook prima met een vergiet werken en zo het deeg veranderen in pasta.

Wat dat is wat dit in weze is; een variant op pasta. Het is weer eens een hele andere manier om pasta te maken en de käsespätzle die je daarna in de oven bakt met lekker veel kaas is een fijne variant op onze gewone pasta.

Natuurlijk kun je daar ook voor kiezen als je geen zin hebt om de spätzle te maken. Maar als je eens wat anders wilt proberen? Het recept voor de Käsespätzle vind je hieronder!

Kasespatzle

Kasespatzle

Käsespätzle – Oostenrijk

3.88 van 85 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oostenrijkse keuken
Porties 4 portie(s)
Calorieën 819 kcal

Ingrediënten
 

  • 500 gram bloem
  • 3 eieren
  • 200 ml bruisend water
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram belegen bergkaas geraspt
  • 20 gram boter
  • 2 uien
  • 1 tl nootmuskaat geraspt
  • 20 gram peterselie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de eieren los en roer de bloem, peper, zout en nootmuskaat erdoor. Klop dan het water en olijfolie door het deeg, tot het glad en dun is. Laat 15 minuten rusten.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook. Laat het deeg door een speciale spätzle rasp in het kokende water vallen (of een vergiet)
  • Vis de spätzle die komen bovendrijven uit het water en spoel direct met koud water af.
  • Meng de spätzle met de geraspte kaas in een ovenschaal. Bestrooi bovenop met wat extra kaas. Bak 15 tot 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
  • Snijd de uien in dunne ringen en bak in de boter bruin en knapperig.
  • Garneer de käsespätzle met de uienringen en fijngehakte peterselie.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 819kcalKoolhydraten: 102gProteine: 33gVet: 30gVerzadigde vetten: 17gTrans Fat: 1gCholesterol: 199mgNatrium: 479mgKalium: 352mgVezels: 5gSuiker: 3gVitamine A: 1352IUVitamine C: 11mgCalcium: 517mgIJzer: 7mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.