Eenpansgerecht: geroosterde paprika pasta

Geroosterde paprika pasta

Sinds ik het wonder van de eenpanspasta heb ontdekt kan ik niet meer stoppen met deze geweldig makkelijke manier om pasta te maken. Dat ik fan ben van weinig afwas wisten jullie inmiddels denk ik al, maar deze heerlijke rode paprika pasta is ook weer een topper.

Neem een grote pan voor deze pasta

Het enige puntje van aandacht bij dit recept is dat je een pan neemt die groot genoeg is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit gerecht begon te maken en halverwege tot de ontdekking kwam dat die pan toch echt te klein was. Een standaard koekenpan is bijvoorbeeld al aan de krappe kant. Neem dus een flinke hapjes of een stoofpan om dit gerecht te maken, dan zit je altijd goed.

Het is een vegetarische paprika pasta met – de naam verklapt het al – veel rode paprika. Natuurlijk kun je er vlees aan toevoegen als je dat perse wilt, maar qua smaak heb je dat echt niet nodig!

Probeer ook mijn eenpanspasta van orechiette met feta en olijven

rode paprika pasta

Eenpansgerecht; geroosterde paprika pasta

4.39 van 121 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Eenpansgerecht
Porties 6 portie(s)
Calorieën 430 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 1/4 liter groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 450 gr fettucine pasta
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook gesnipperd
  • 350 gr geroosterde paprika's uit pot
  • 400 gr blik tomatenblokjes
  • 1/4 tl chilivlokken optioneel
  • Peper en zout
  • 120 gr roomkaas
  • Verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snij de ui dun en hak de knoflook fijn. Haal de paprika's uit de pot en snij in dunne reepjes
  • In een grote pan op medium vuur verwarm je de olijfolie. Bak hierin de ui en de knoflook tot glazig.
  • Voeg nu de bouillon, rode paprika reepjes, blik tomatenblokjes toe en wat verse zwarte peper. Doe de fettucine erbij en zorg dat alles onder het vocht staat zoveel mogelijk.
  • Doe een deksel op de pan en zet het vuur hoger. Zodra het kookt roer je het nog een keer goed door, doe de deksel weer terug en zet het vuur lager.
  • Laat het voor ongeveer 10-12 minuten rustig koken, roer om de paar minuten even door en doe de deksel dan weer snel terug.
  • Na 10 minuten check je of de pasta al dente is. Zodra de pasta gaar is haal je het van het vuur.
  • mocht je tussendoor te weinig vocht hebben voeg dan een klein beetje water toe.
  • Verdeel de roomkaas over de pasta en roer dit goed erdoor tot je een romige saus hebt.
  • Serveer met verse basilicum en parmezaanse kaas

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 430kcalKoolhydraten: 67gProteine: 13gVet: 13gVerzadigde vetten: 5gTrans Fat: 1gCholesterol: 85mgNatrium: 1813mgKalium: 496mgVezels: 4gSuiker: 8gVitamine A: 1153IUVitamine C: 37mgCalcium: 105mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.