Diner recepten

Eenpansgerecht; geroosterde paprika pasta

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 1/4 liter groentebouillon

1 el olijfolie

450 gr fettucine pasta

1 ui, gesnipperd

4 teentjes knoflook, gesnipperd

350 gr geroosterde paprika's (uit pot)

400 gr blik tomatenblokjes

1/4 tl chilivlokken (optioneel)

Peper en zout

120 gr roomkaas

Verse basilicum

Parmezaanse kaas

Sharing is caring!

Geroosterde paprika pasta

Sinds ik het wonder van de eenpanspasta heb ontdekt kan ik niet meer stoppen met deze geweldig makkelijke manier om pasta te maken. Dat ik fan ben van weinig afwas wisten jullie inmiddels denk ik al, maar deze heerlijke rode paprika pasta is ook weer een topper.

Neem een grote pan

Het enige puntje van aandacht bij dit recept is dat je een pan neemt die groot genoeg is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit gerecht begon te maken en halverwege tot de ontdekking kwam dat die pan toch echt te klein was. Een standaard koekenpan is bijvoorbeeld al aan de krappe kant. Neem dus een flinke hapjes of een stoofpan om dit gerecht te maken, dan zit je altijd goed.

Het is een vegetarische pasta met – de naam verklapt het al – veel rode paprika. Natuurlijk kun je er vlees aan toevoegen als je dat perse wilt, maar qua smaak heb je dat echt niet nodig!

Probeer ook mijn eenpans pasta orechiette met feta en olijven

rode paprika pasta

Geroosterde paprika pasta

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 1/4 liter groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 450 gr fettucine pasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 350 gr geroosterde paprika's (uit pot)
  • 400 gr blik tomatenblokjes
  • 1/4 tl chilivlokken (optioneel)
  • Peper en zout
  • 120 gr roomkaas
  • Verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  1. Snij de ui dun en hak de knoflook fijn. Haal de paprika's uit de pot en snij in dunne reepjes
  2. In een grote pan op medium vuur verwarm je de olijfolie. Bak hierin de ui en de knoflook tot glazig.
  3. Voeg nu de bouillon, rode paprika reepjes, blik tomatenblokjes toe en wat verse zwarte peper. Doe de fettucine erbij en zorg dat alles onder het vocht staat zoveel mogelijk.
  4. Doe een deksel op de pan en zet het vuur hoger. Zodra het kookt roer je het nog een keer goed door, doe de deksel weer terug en zet het vuur lager.
  5. Laat het voor ongeveer 10-12 minuten rustig koken, roer om de paar minuten even door en doe de deksel dan weer snel terug.
  6. Na 10 minuten check je of de pasta al dente is. Zodra de pasta gaar is haal je het van het vuur.
  7. mocht je tussendoor te weinig vocht hebben voeg dan een klein beetje water toe.
  8. Verdeel de roomkaas over de pasta en roer dit goed erdoor tot je een romige saus hebt.
  9. Serveer met verse basilicum en parmezaanse kaas

Nog meer lekkers