Pasta aglio e olio – oftewel pasta met olie en knoflook

Tijd

Categorieën: Diner, Pasta, Recept, Vega recepten

Eenvoudige pasta

De boodschap was duidelijk: jullie willen graag meer makkelijke pasta recepten. En het liefst zo veel mogelijk. Nu duurt dat natuurlijk wel even maar om het weekend goed af te trappen heb ik wel deze overheerlijke pasta aglio e olio voor je.

Persoonlijk hou ik heel erg van het gemak van een goede pasta. En pasta heeft eigenlijk ook heel weinig nodig. Neem nu deze pasta aglio e olio. Wat gaat er welgeteld in? Knoflook, olie, chilivlokken en verse peterselie. En natuurlijk mag de geraspte parmezaanse kaas niet ontbreken als je het gaat eten.

Dat maakt – wat mij betreft – elk pasta gerecht af. Deze aglio e olio valt op door zijn eenvoud maar juist dat maakt het heerlijk. Proberen dus maar!

Waarschijnlijk heb je bijna alle ingredienten standaard wel in huis. Probeer ook eens deze pasta met doperwtjes

Pasta aglio e olio

Pasta aglio e olio

3 van 4 votes
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 6 portie(s)
Calorieën 490 kcal

Ingrediënten
 

  • 500 gr spaghetti
  • 6 teentjes knoflook dun gesneden
  • 120 ml goede olijfolie
  • 1 tl chili vlokken
  • 3 takjes verse peterselie fijn gesneden
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout
  • Parmezaanse kaas geraspt naar smaak

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook met zout. Kook de spaghetti en roer af en toe om zeker te weten dat de strengen pasta los blijven.
  • Afhankelijk van je pasta soort zal dit 10-12 minuten duren. Zorg dat de pasta al dente is.
  • Terwijl de pasta kookt rooster je de knoflook langzaam op medium hoog vuur in de olijfolie.
  • Dit zal ongeveer tien minuten duren als je het goed wilt doen. Doe de knoflook en olie in een koude pan en zet die op het vuur. Zet het lager zodra de olijfolie een beetje begint te bubbelen. Kook tot de knoflook goudbruin is geworden. Verwijder van het vuur
  • Als je chili vlokken gebruikt roer je die direct door de pasta.
  • Als je verse chili peper gebruikt, zorg dan dat het flinterdun is gesneden en roer dit door de pasta.
  • Giet de olijfolie en de knoflook op de pasta, doe de peterselie erbij en de helft van de geraspte kaas en roer om te combineren.
  • Serveer de pasta met de rest van de parmezaanse kaas.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 490kcalKoolhydraten: 63gProteine: 11gVet: 21gVerzadigde vetten: 3gNatrium: 6mgKalium: 198mgVezels: 3gSuiker: 2gVitamine A: 5IUVitamine C: 1mgCalcium: 23mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.