Oven recepten

Dit recept valt onder

Geroosterde knolselderij met worst en venkel

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

0.5 knolselderij

1 venkelknol

4 saucijzen (verse worst)

150 gr witte amandelen (gebalanceerd)

2 tenen knoflook

2 tl scherpe mosterd

60 ml olijfolie (voor aioli)

2 tl gedroogde Chili vlokken

1 citroen

1 sinaasappel

Olijfolie

Roomboter

Sharing is caring!

Geroosterde knolselderij

Hoe dieper we de herfst induiken en hoe meer blaadjes er van de bomen vallen, des te meer ik zin krijg ik heerlijke stevige herfstkost. Neem nou deze geroosterde knolselderij. Een makkelijk en lekker stevige schotel die perfect bij deze tijd van het jaar past.

Ik combineerde het met venkel en worst voor een nog lekkerder resultaat. Ben je fan van de knollen? Probeer dan zeker ook eens de geroosterde knolgroentes Heerlijk met een citroenmayonaise.

Wat deze schotel met geroosterde knolselderij nog lekkerder maakt is de saus die je maakt met amandelen en knoflook. Dus laat die zeker niet weg als je dit recept gaat maken!

Geroosterde knol

Geroosterde knollenschotel

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 knolselderij
  • 1 venkelknol
  • 4 saucijzen (verse worst)
  • 150 gr witte amandelen (gebalanceerd)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl scherpe mosterd
  • 60 ml olijfolie (voor aioli)
  • 2 tl gedroogde Chili vlokken
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • Olijfolie
  • Roomboter

Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
    2. Schil de knolselderij en snijd in grove blokken van ongeveer 3 cm en bak deze aan in pan met klontje roomboter en scheut olijfolie.
      Bak rondom wat bruin aan. En stort op een met bakpapier bekleden bakplaat.
    3. Snijd de venkelknol in plakken van ongeveer een 0.5 cm (bewaar het groen van de venkel) en bak ook deze in de pan aan in boter en olie en leg ook op de bakplaat.
    4. Snijd de rauwe saucijzen in plakjes en verdeel over de groenten.
    5. Rasp hier over de zest van de sinaasappel en strooi de chilivlokken erover. Breng op smaak met zout en peper en schuif voor 10-15 minuten in de oven. Hoe lang het precies duurt ligt aan hoe lang je het hebt gebakken in de pan.
    6. Rooster in een droge koekenpan de amandelen en maal in een blender of keukenmachine, voeg dan de mosterd, knoflook, sap van de citroen en 60 ml olijfolie toe en blend tot gladde massa.
    7. Voeg eventueel scheutje water toe tot een gladde massa ontstaat.
    8. Neem de bakplaat met de groentes uit de oven, doe over in een mooie schaal en verdeel wat lepels aioli erover.
    9. Maak af met het groen van de venkel.

Nog meer lekkers